Meivakantie

De afgelopen twee weken hadden de kinderen meivakantie. Daar waar ik normaal gesproken allerlei activiteiten plan in een schoolvakantie, soms zelfs met één of twee overnachtingen, had ik nu een nieuwe uitdaging. Enerzijds omdat ik teveel activiteiten (nog) niet aan kan, en aan een overnachting elders al helemaal niet moet denken. Anderzijds omdat mijn therapeutisch inwerkschema ten einde liep, en ik me dinsdag in de meivakantie weer helemaal beter heb gemeld. Een mijlpaal na drie maanden ziektewet!

Het lastige van deze mijlpaal was, dat het nu geen normale schoolweken waren maar meivakantie. Toen ik op therapeutische basis aan het werk was, kon ik na gedane arbeid, even een rustmoment pakken. Niet alleen aangenaam maar ook broodnodig om de rest van de dag door te komen. In de meivakantie, na mijn eerste “echte” werkdag, waren er twee kinderen thuis die vakantie hadden en ook graag leuke dingen wilden ondernemen ’s middags.

Aangezien ik dit “probleem” al aan had zien komen, had ik vantevoren aan de kinderen gevraagd wat ze graag wilden gaan doen in de meivakantie. Zodoende konden we een soort van planning maken. De kinderen hadden op deze manier toch een vakantiegevoel en konden leuke dingen gaan ondernemen. Ik kon de leuke dingen combineren met mijn werk én mijn rustmomenten (dacht ik….). Ook goed voor mijn gemoedstoestand, de kinderen komen niets tekort en ik ook niet.

De planning heeft goed gewerk. Nou ja, zo goed als… Iedereen wist precies wat er stond te gebeuren. Een paar onverwachte logeerpartijtjes maakten de vakantie compleet. Ik ben behoorlijk over mijn grenzen heengegaan en heb rustmomenten gemist, maar uiteindelijk was het wel te doen. We hebben gezwommen, lekker uitgegeten en de kinderen zijn naar de film geweest. Ik ben met mijn dochter gaan shoppen voor zomerkleren (gruwelijk in die drukke winkels met die harde muziek…). Zij is een dag op pad geweest met een vriendinnetje. Zoonlief heeft zich uit kunnen leven in de JumpXL en is op expeditie Biesbosch geweest. We hebben een bezoekje gebracht aan mijn lieve vriendin en haar kinderen, die neergestreken zijn in Brabant. Heerlijk om door de koeienstallen te lopen en naar de kalfjes te kijken. Doe ik duizend maal liever dan shoppen! Thuis hebben we heerlijk genoten van een prachtig zonnetje, de potten en manden buiten weer gevuld met plantjes, in de tuin gewerkt, met de hondjes gewandeld, kortom, veel gedaan en nog veel belangrijker ontzettend genoten!

Afgelopen zaterdagavond ben ik op stap geweest met een dierbare vriendin. Lekker uitgegeten en daarna naar een concert van een ABBA tribute band geweest. Ook dit was Genieten! met een hoofdletter G. Helaas is dat de volgende dag niet meer zo genieten. Het lange staan, te laat naar bed en te enthousiast swingen en meeblèren eisen dan toch zijn tol. Oh, wat kan ik daar ontzettend van balen… En mijn gezin met mij, want dan ben ik echt niet te genieten!

Vanmorgen was iedereen weer op tijd de deur uit. Manlief naar het werk en de kinderen naar school. Plicht roept, het dagelijks leven gaat weer beginnen. Rust, ritme en regelmaat. Gedijt iedereen uiteindelijk het beste bij, hoe lekker het ook is om in de vakantie even niets te moeten en niet op de klok te hoeven kijken. Het is dus gedaan met de meivakantie.

Ik sta op met koorts, hoofdpijn, keelpijn en oorpijn. Een “teken” dat de medicatie werkt en mijn immuunsysteem onderdrukt wordt? Of gewoon vette pech? Bah, zo had ik mijn dagje mij-vakantie vandaag niet voorgesteld. Toch nog maar even terug naar bed. Vanmiddag heb ik een afspraak bij de MS-verpleegkundige, eerste bloeddruk en bloedprik na een maand medicatie. Ik ga deze dag beginnen met de eerste r, de r van rust. En dan komen die andere twee van ritme en regelmaat er vanzelf wel weer  achteraan…

 

Een gedachte over “Meivakantie

  1. Wat heb je het weer mooi beschreven,en wat ben je toch een positief persoon,geweldig. Door jou kracht kom je heel ver.

    Als je een keer zin hebt in koffie van Tim met een heerlijk bonbonnetje ,laat het maar weten.

    groet Anja

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s