Schooljaar-is-bijna-voorbij-drukte

Elk jaar, zodra het schooljaar ten einde loopt en de zomervakantie in zicht komt, loopt de agenda vol met afspraken en uitnodigingen. Elk jaar neem ik me voor, om het volgend jaar de planning in deze drukke periode toch echt anders aan te pakken. Om vervolgens, als het zover is, toch weer tot de conclusie te komen, dat het dit jaar niet anders gaat dan de voorgaande jaren….

De ene informatiebrief na de andere valt binnen in mijn elektronische brievenbus. Oudergesprekken. Schoolreisje naar de Efteling. Schoolkamp. Proefwerkweek. Boeken inleveren. Jaarafsluitende activiteiten van de diverse (sport)clubjes van de kinderen. Laatste schooldag activiteiten. In alle berichtgevingen wordt vermeld om vooral dit of dat niet te vergeten. Als “gezinsmanager” houd ik graag het overzicht en dus wordt alles zorgvuldig door mij genoteerd. Uit het blote hoofd onthouden lukt niet, daarvoor is het teveel.

Ondertussen moet onze dochter op de meest vreemde tijden naar de orthodontist, komt de apotheek op afspraak mijn medicatie bezorgen, moet er nog bloed geprikt worden en staat er een controle afspraak bij de neuroloog gepland. Allemaal “nieuwe” dingen die bij deze schooljaar-is-bijna-voorbij-drukte ook nog even gedaan moeten worden. Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om ziek te zijn, en al helemaal niet in deze drukke tijd.

Voordat de grote vakantie uitloop op het werk begint, heb ik ook nog twee cursussen gepland, voor mijn collega’s en voor mezelf. Niet zo’n handig tijdstip, bedenk ik me nu. Het kan allemaal wel, maar dan mag er ook echt niets tussen komen of iets onverwacht gebeuren, want dan loopt mijn planning vast. Gelukkig kan er wat geschoven worden in het werkrooster, zodat ik voor een extra gewerkte dag een andere dag vrij kan nemen. Zo blijf ik toch in balans, althans, dat is de bedoeling…

Terwijl het kwik buiten weer behoorlijk oploopt, probeer ik binnen in huis het hoofd koel te houden. Noteer ik alle afspraken en uitnodigingen op de gezinskalender waar ik elke ochtend een blik op werp. Vervolgens zet ik alle afspraken en uitnodigingen in de digitale agenda zodat ik digitaal nog een seintje krijg én manlief ook op de hoogte is van de planning voor de komende weken. Hij werpt namelijk niet zo vaak een blik op de gezinskalender en is meer digitaal ingesteld.

Nog drie weken doorploeteren en dan laat de gezinskalender weer heel veel lege plekken zien. Dan beginnen de kinderen aan hun zomervakantie. Wat een heerlijk vooruitzicht. Ondanks dat wij zelf dan nog drie weken moeten werken, brengt dat al heel veel rust in huis. Even geen dingen die moeten, niet hoeven kijken op de klok, geen clubjes en vooral geen schoolperikelen.

Maar vooralsnog zit ik midden in deze schooljaar-is-bijna-voorbij-drukte en weet ik het zeker, volgend jaar ga ik het echt anders aanpakken….

 

 

 

5 gedachten over “Schooljaar-is-bijna-voorbij-drukte

  1. Mijn zonen zijn het huis uit, dat scheelt een slok op een borrel 🙂 Twee van de drie komen wel de hele zomer naar huis, dat is in het begin even wennen (zacht uitgedrukt) maar wel gezellig (en) druk.
    Afspraken met artsen plan ik in het najaar, idem bloedprikken. Met de hitte van de afgelopen weken plan ik niets wat niet hoeft, (vrijwilligers)werk heb ik afgezegd. Zo houden mijn lijf en ik het wel vol:-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s