Dagje Amsterdam

Gisterochtend vertrokken deze provinciaaltjes met de auto naar Amsterdam. Ik wilde graag een keer met ons gezin naar de tentoonstelling Body Worlds. Jaren geleden ben ik in Düsseldorf naar deze tentoonstelling geweest, samen met mijn collega’s. Zeer de moeite waard! Dochterlief had al heel lang de wens om een keer naar Lush te gaan. Aangezien er in Amsterdam maar liefst drie Lush filialen zijn, was dit goed te combineren met ons dagje uit.

Alhoewel ik wist dat dit een behoorlijke aanslag op mijn lijf zou zijn, wilde ik er toch voor gaan. Ik zou mijn rustmoment missen, een lange autorit, drukte in de stad, veel rondslenteren. Toch weerhield dit alles mij niet van dit dagje uit met ons gezin. Zaterdag had ik er al rekening mee gehouden en vandaag staat er niets bijzonders op de planning. Tijd en ruimte genoeg dus om bij te tanken.

Body Worlds is een indrukwekkende tentoonstelling. Niet zo uitgebreid als in Düsseldorf maar er was meer dan genoeg te zien. We begonnen op “mijn” afdeling, hersenen en zenuwstelsel. Hier kon ik de kinderen goed uitleggen wat er nu eigenlijk met mij aan de hand is en zag ik ook met eigen ogen hoe het zenuwstelsel door het lichaam loopt en waar dus mijn klachten vandaan komen. Erg bijzonder, erg leerzaam.

Na het bezoekje aan Body Worlds, hebben we tussen de duiven op de Dam een broodje gegeten en wat gedronken. Ondertussen mensen kijken, in alle vormen, maten en kleuren. Wat leven we toch eigenlijk in een kleurrijk land.

Dan rondslenteren door de winkelstraten van Amsterdam. Mijn ergste nachtmerrie. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel winkelen. Al die drukte, al die schreeuwerige bonte winkels met hun harde muziek. Ik kreeg vorige week al een keer een sneer van onze puberende dochter: “Kun jij je misschien ook eens een keer aan mij aanpassen? Want ik vind het wel leuk om te winkelen.” Tja, ik snap dat het niet altijd leuk is om rekening te moeten houden met mijn gezondheid. Indirect is zij daar ook het dupe van.

Uiteindelijk kwam de wens van onze dochter uit, rondneuzen en snuffelen in een Lush winkel. En daar valt veel te snuffelen, het rook daar heerlijk! Dat kon me nog enigszins bekoren. Zij wist al vrij snel wat ze wilde hebben, haar verlanglijstje was al lang klaar in haar hoofd. Uiteraard heb ik mezelf ook verwend met wat badspulletjes. Wat mij betreft zat het dagje Amsterdam erop. Ik was moe, had pijn in mijn voeten en in mijn benen en ik wilde naar huis. In een wolk van Lush geurende producten zijn we weer naar Limburg gereden.

Al met al een dagje dat zeer de moeite waard was, leerzaam, gezellig maar ook erg enerverend. Thuisgekomen heb ik een heerlijk bad klaargemaakt met mijn ” You’ve been mangoed” badolie die ik bij Lush gekocht had. Daarna heerlijk mijn bedje opgezocht voor een welverdiende nachtrust.

Vandaag een brak gevoel maar mijn trots overwint: I did it and I survived!

IMG_1735

Een gedachte over “Dagje Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s