Het begon met een trampoline

Onze kinderen gaan graag naar de JumpXL, een groot trampolinepark. Ze kunnen maar niet genoeg van krijgen van dat gespring. “Hadden we ook maar een trampoline”, verzuchtte dochterlief met een sip gezicht.

We hebben nooit een trampoline aangeschaft, omdat onze tuin niet zo groot is en we hadden al een groot houten klimhuis staan. Echter, hier werd geen gebruik meer van gemaakt. Het ding stond er maar te staan, groot en werkloos. Misschien dit grote gevaarte verwijderen en toch een trampoline aanschaffen?

Het had wat voeten in aarde voordat echtgenoot overstag ging, maar uiteindelijk vond hij het prima. Als de trampoline besteld is, volgt het sloopwerk, dat staat hem wel aan. Met grof geschut wordt het klimhuis aan flarden gezaagd en binnen no time hebben we een best grote, lege tuin. Misschien toch maar geen trampoline en eindelijk de door mij lang gewenste plantenborder aanleggen? Helaas, de trampoline is besteld en wordt de volgende dag al geleverd, er is dus geen weg meer terug.

Na wat passen en meten, blijkt dat er toch nog wat ruimte overblijft voor een plantenborder voor mij. Moet er wel een stuk gras weggehaald worden. Ach, hij is nu toch bezig, dat kan er ook nog wel bij. Dan wordt de trampoline bezorgd en draalt dochterlief constant om ons heen met de vraag wanneer we ‘m op gaan bouwen. Dat blijkt ook nog een flinke klus te zijn. Een paar uur later worden we beloond met een glimlach van oor tot oor, van allebei onze kinderen. Een genot om te zien!

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik altijd in ben voor een (verf)klus. Eenmaal bezig met klussen, komt vaak van het één het ander. Nu hebben we een tuinhuis dat best een opknapbeurt kan gebruiken. De deuren zijn onderaan rot, de verf bladdert van de zijwanden. Best een leuk tuinhuis, er staat alleen ontzettend veel troep in. Ik ga eerst eens beginnen met leeghalen. Een selectie maken van wat weg kan, wat misschien weg kan en wat moet blijven. En terwijl ik daarmee bezig ben komt het ene na het andere idee in mijn hoofd. De deuren moeten eruit, dan wordt het een soort van overkapping. Ik wil de binnenkant met grey wash bewerken. Ik ga op zoek naar een leuke betaalbare  lounge set. Alles in strandhuis stijl. De buitenkant kan ook wel een lik verf gebruiken. Ik zie het al helemaal voor me, er is werk aan de winkel!

Rustig ga ik aan de slag. Het liefst zou ik alles in één keer doen, maar dat gaat helaas niet (meer). Elke dag gedoseerd wat klussen en op dagen dat het me niet lukt, de boel de boel laten. Dat is voor mij ongekend en dus een hele opgave. Maar het is niet anders. Gelukkig is daar weer manlief, die een handje mee helpt. Wat is het toch een lieverd 😍.

Wat begon met een trampoline is uiteindelijk een tuin(huis)metamorfose geworden. Hopelijk krijgen we een mooie nazomer, zodat ik er nog lang van kan genieten.

IMG_1831

 

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Het begon met een trampoline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s