Trainingsmaatjes (MiSsie Ventoux deel 2)

Soms weet je niet waar je aan begint,

maar als je er niet aan begint weet je het nooit.

Uit “Hoop, liefde en vergeven” van Hans Peter Roel

 

In juni werd mijn interesse gewekt om te gaan Klimmen tegen MS. Een flinke uitdaging die ik samen met een vriendin aan wil gaan. Inmiddels is de inschrijving een feit en is er geen weg meer terug! Samen met mijn gezin zien we er naar uit om in juni af te reizen naar Zuid-Frankrijk, om deze klus te gaan klaren.

Maar voordat het zover is, moet er nog vanalles gebeuren. Allereerst moet er getraind worden. Het belangrijkste van alles. Je wilt niet ongetraind aan die megaklus beginnen, met óf zonder MS. Twee tot drie keer per week sta ik op de loopband, kilometers te maken, althans, dat probeer ik. Op mindere dagen lukt het me namelijk niet. Sowieso ga ik dagelijks de paden op, de lanen in…. De loopband is om vele redenen praktisch maar er gaat niets boven een heerlijke wandeling in de natuur. Ik heb thuis twee viervoeters die heel graag met mij mee trainen, mijn vaste trainingsmaatjes.

Er moeten ook praktische dingen geregeld worden. Aangezien vriendin en ik ook collega’s zijn, moet er op het werk iets geregeld worden, omdat we tegelijkertijd weg zijn. Er is bijzonder verlof aangevraagd voor de kinderen. Er moet een accomodatie gezocht en geboekt worden en ook niet onbelangrijk, we moeten uitzoeken hoe we gaan reizen. We zijn van plan om met het vliegtuig te gaan (met de auto is het ruim 10 uur reizen!). We willen graag naar een accomodatie welke centraal gelegen is tussen de luchthaven en Bedoin, vanwaar we de klim gaan doen. Dan hoeven we op de dag van de klim geen uren in de auto te zitten én hoeven we op de reisdagen geen uren in de auto te zitten.

Lang leve internet. Waar je vroeger naar een reisbureau ging, stel je nu online zelf je reis samen. Gewoon thuis op de bank. Gaat best wel wat tijd in zitten, maar is ontzettend leuk om te doen. Als ik er eenmaal aan begin, ben ik niet meer te stoppen! Inmiddels is dan ook alles geregeld. Dat zal de mensen die me goed kennen waarschijnlijk niets verbazen… We maken er gewoon een minivakantie van! Een vakantie die hopelijk de boeken in gaat als onvergetelijk.

Het gaat een bijzondere MiSsie worden, onze MiSsie Ventoux. Inmiddels is onze actiepagina ook online: Team MiSsie Ventoux . Want de kilometers die wij, samen met medewandelaars én wielrenners gaan maken, lopen en fietsen we om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de strijd tegen MS en hiervoor is veel geld nodig. Ik kom hier nog op terug in een volgende blog. Maar neem gerust eens een kijkje op onze actiepagina. Elke bijdrage, groot of klein, is van harte welkom!

Ik stop nu met bloggen want twee paar bruine glanzende oogjes kijken me smekend aan: vrouwtje, kom het is weer tijd voor een wandeltraining buiten…

Wordt vervolgd…

IMG_1875

Advertentie

4 gedachten over “Trainingsmaatjes (MiSsie Ventoux deel 2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s