Voorbij de landsgrenzen

Ruim een half jaar geleden, 5 april 2017 om precies te zijn, ging mijn eerste blog online op mijn website Mijn MS en ikke . Ik had al behoorlijk wat blogs geplaatst op mijn Facebook pagina, die enthousiast werden ontvangen en goed werden gelezen. Verder stuurde ik familie, vrienden, collega’s en bekenden die geen Facebook hadden ook per mail een blog. Op deze manier hield ik de mensen in mijn directe omgeving op de hoogte van alles wat zich op dat moment afspeelde in mijn leven.

Uiteindelijk resulteerde dit schrijven in een eigen website waarop ik met regelmaat blogs post. Iets wat ik heel erg graag doe. Het schrijven is een onderdeel van mijn leven geworden. Soms zie ik een foto en komt er spontaan een verhaal bij me op. Soms wil ik iets bloggen en zoek ik daar een passende foto bij. Soms vind ik het ook leuk om een passende quote toe te voegen, die het verhaal versterkt.

Inmiddels ben ik 50 blogs verder, heb ik 89 (email)volgers. Zijn mijn blogs 7886 keer gelezen en heb ik 3319 bezoekers gehad op mijn website. En eerlijk is eerlijk, ik ben daar best trots op. Ik heb altijd de ambitie gehad om een boek te schrijven. Door de MS ben ik gaan bloggen en komt deze droom een beetje dichterbij. Of het uiteindelijk resulteert in een boek weet ik niet, maar het bloggen bevalt me ontzettend goed. De reacties die ik krijg op mijn blogs zijn hartverwarmend. Het is mij nooit te doen geweest om de reacties, ik vind het alleen al geweldig dat zoveel mensen mijn schrijfsels lezen!

IMG_1862

Alles wordt gemonitord op WordPress. Zo ook in welke landen mijn blogs gelezen worden. En dat zijn behoorlijk wat landen, zie het plaatje hierboven. MS en ikke are going international! Nu heb ik echt niet de illusie dat Japanners of Canadezen mijn blogs lezen. Nee, mijn lezers en lezeressen gaan voorbij de landsgrenzen en lezen in het buitenland mijn blogs. En ja, ook daar ben ik best trots op. Geeft toch een internationaal tintje aan Mijn MS en ikke.

Lieve lezers en lezeressen, wat fijn dat jullie met zovelen mijn blogs lezen. Met mijn liefde voor het schrijven, deel ik met jullie alle aspecten van mijn leven met en na de diagnose MS. Heel erg bedankt voor jullie tijd, aandacht, reacties en complimenten! Hartverwarmend!

Mochten er stiekem toch buitenlanders meelezen:

IMG_1755

 

 

Advertentie

2 gedachten over “Voorbij de landsgrenzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s