Mala

Tijdens mijn Stilte retraite kwam in het coachinggesprek naar voren, dat ik mijn innerlijke kind, of zoals ik het liever noem, mijn innerlijke ikke, soms voorbij ren en vergeet. De coach gaf mij toen het advies om iets bij me te dragen, wat me geregeld liet denken aan mijn innerlijke ikke. Dit kon iets zijn van een sierraad, een steentje, een zakdoek, whatever. In ieder geval een voorwerp dat ervoor zorgde, dat als ik het zag of voelde, weer even zou denken: o ja, jij bent er ook nog! Gaat het goed met je vandaag? Heb ik goed voor je gezorgd?

Bij WeYoga, waar ik elke woensdag heen ga, liggen mala’s voor de verkoop. Ik had deze al vaker gezien. Ze zijn heel erg mooi, echter, ik ben niet zo’n sierradenmens. Ik vond ze te grof, te aanwezig en niet bij mij passen. De eerstvolgende yogales na de retraite, lagen er ineens mooie verfijnde mala’s. Ineens wist ik wat mij ging helpen om mijn innerlijke ikke niet meer te vergeten. Een persoonlijke mala, speciaal voor mij gemaakt. Alvorens ik verder blog, zal ik eerst uitleggen wat een mala is.

IMG_1975

De volgende dag nam ik contact op met Ellen, de eigenaresse van WIT Energetische Therapie en Handgemaakte Mala’s. De informatie hierboven is ook afkomstig van haar. Zij is tevens de maakster van de mala’s die bij WeYoga liggen. In toeval geloof ik al lang niet meer, dit was voor mij bestemd. Ik heb het een en ander telefonisch met haar besproken en vervolgens een afspraak gemaakt. Samen zijn we gaan kijken welke materialen het beste bij mij passen. Ellen maakt gebruik van verschillende soorten kralen, ieder met zijn eigen specifieke eigenschappen. Je kunt ook edelstenen toevoegen welke al eeuwenoud bekend staan om hun geneeskrachtige werking.

Al met al een persoonlijke mala, afgestemd op mijn behoeftes, mijn wensen én mijn voorkeuren. Het oog wil immers ook wat. Een mooie armband die ik elke dag ga dragen en mij gaat herinneren mijn innerlijke ikke. Voor sommigen misschien zweverig. Voor mij helemaal passend. Het perfecte cadeau om een veelbewogen maar desondanks tóch mooi jaar af te sluiten.

Ellen heeft mij goed geadviseerd. Ze voelde precies aan wat ik op dit moment nodig heb. En wat bij mij past qua edelstenen. Dit is uiteindelijk het resultaat geworden.

 

IMG_1984

Ik heb gekozen voor kralen van sandelhout en als edelstenen Jade en Bergkristal:

  • Sandelhout werkt aardend, harmoniserend, kalmerend en brengt evenwicht.
  • Jade heeft o.a. een positieve werking op het zenuwstelsel.
  • Bergkristal is een steen met een enorme geneeskracht, reguleert energie en versterkt de werking van andere edelstenen.
  • De ster-hanger staat symbool voor mijn gezin.

Ik ben heel erg blij met mijn mala. Deze armband heeft voor mij een diepere betekenis en is zoveel meer dan een mooi sierraad.

Mocht je ook interesse hebben in een handgemaakte, persoonlijke mala? Neem gerust contact op met Ellen. Zij zal met alle liefde en plezier ook een mooie mala voor jou maken….

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s