Together for an MS-free world (MiSsie Ventoux deel 7)

De voorbereidingen voor ons grote klimavontuur zijn in volle gang. Zowel Jolanda als ik zijn medisch goedgekeurd. Als ondersteuning ga ik vanaf volgende week twee keer per week naar de fysio fitness om onder begeleiding mijn beenspieren te trainen. Door de MS is de spierkracht in mijn linker been aanzienlijk minder dan in mijn rechter been. Dit veroorzaakt klachten tijdens het lopen en moet zeker aangepakt worden. Mijn fysiotherapeut denkt goed met mij mee!

Together for an MS-free world!

Zaterdag 20 januari was er een informatie bijeenkomst van MoveS , de stichting die het evenement organiseert. We moesten hiervoor naar Barneveld. Een flinke reis maar beslist de moeite waard. Bijzonder, zo’n bijeenkomst. Allemaal mensen met hetzelfde doel voor ogen en hetzelfde enthousiasme.

Together for an MS-free world!

Tijdens deze bijeenkomst werd o.a. verteld hoe Klimmen tegen MS tot stand is gekomen in 2011. Een heel bijzonder verhaal. Maar ook hoeveel sponsorgeld ze de afgelopen edities binnengehaald hebben, wat de doelstellingen zijn van de stichting, de nieuwe campagne kwam aan bod (het filmpje wat ik reeds eerder gedeeld heb: Nieuwe landelijke campagne ) en uiteraard mocht praktische informatie over de dag zelf niet ontbreken. We waren behoorlijk onder de indruk van de organisatie en gaandeweg de middag werden we steeds enthousiaster.

Together for an MS-free world!

Je kunt de Mont Ventoux vanuit drie plaatsen beklimmen: Sault, Malaucène en Bédoin. We waren eigenlijk van plan om vanuit Bédoin te starten, de “bikkel” route. Maar vanuit Malaucène is de route mooier en kun je beter zien dat je de hoogte ingaat. Dus hebben we gekozen voor de route “touristique” met een venijnig middenstuk. Ook behoorlijk afzien maar het oog wil ook wat. Groot voordeel is dat mijn gezin ons op deze route beter kan volgen én de kinderen kunnen tussendoor een stuk meelopen.

Together for an MS-free world!

IMG_2046

We reden die zaterdag dolenthousiast terug naar Limburg. Met een flinke stapel posters en flyers om reclame te maken voor het evenement. We hadden ook Klimmen tegen MS armbandjes meegenomen voor de verkoop. Onze zoon en dochter zijn meteen actief aan de gang gegaan met hun eigen sponsoracties. Die acties leverden een behoorlijke cent op! Op deze manier dragen zij hun steentje bij en dat vinden ze erg leuk.

Together for an MS-free world!

Jolanda en ik weten wat ons de komende maanden te doen staat. Trainen. Daar ligt onze focus op. Gelukkig beginnen de dagen weer wat langer te worden. Dat nodigt ook meer uit om ’s avonds nog een extra ronde te maken. Ondertussen staat onze teller op €1.965 en hebben we ons streefdoel bijgesteld naar €2.000. Met nog wat toezeggingen in het verschiet, moet dat zeker lukken! We zijn in ieder geval na deze informatiebijeenkomst nog meer vastbesloten en gemotiveerd om die top te gaan halen. Wij hebben er onwijs veel zin in!

 

IMG_6050
Armbandjes zijn nog steeds te koop! €1 per stuk!

 

Team MiSsie Ventoux heeft er zin in!!!

 

 

2 gedachten over “Together for an MS-free world (MiSsie Ventoux deel 7)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s