Walking in a winter wonderland (MiSsie Ventoux deel 8)

Toen ik vanochtend de trap afliep, had ik het al gezien. Het is wit buiten. Wauw, sneeuw heeft toch altijd iets magisch, vind ik. Nou ja, niet altijd maar in ieder geval wel op een vrije zaterdag waarop niets moet en alles mag. Onze honden vinden dit volgens mij ook, want die stonden al vol ongeduld te trappelen om een ronde te gaan maken.

Als ik zo vroeg op pad ga en er ligt sneeuw, is de natuur nog ongerept en zijn er volop sporen zichtbaar van dieren die ’s nachts leven. Ik vind dat heel bijzonder en geniet daar erg van. Alsof je een kijkje neemt in het nachtleven van de natuur. Onze honden vinden dit overigens ook erg leuk. Overal interessante geurtjes, ze gaan met de neusjes over de grond. Ze spurten wat rond, rennen achter elkaar aan en weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. Dit gaat een mooie dag worden!

Vandaag had ik met Jolanda afgesproken om te gaan wandelen. Na de barre Siberische omstandigheden van de afgelopen week (met diepvriestemperaturen, een ijzige wind en daardoor gevoelstemperaturen van -21 graden) zag deze dag er perfect uit voor een winterse wandeling.

Zo gezegd, zo gedaan….

IMG_2099

Een goede warming up is heel belangrijk. Vandaar dat we zijn begonnen met koffie, thee en een stuk kersenvlaai mét slagroom. In ieder geval een goede bodem (en eiwitten zijn goed voor de spieren 😉). Daarna gingen we op pad met een routebeschrijving en landkaartje. Zoiets moet je aan mij niet toevertrouwen, dan komen we geheid ergens uit waar we niet moeten zijn. Jolanda was vandaag de gids.

Een route van 11 kilometer in Nationaal Park De Maasduinen. Hoogteverschil 22 meter. Peulenschilletje in vergelijking met de Mont Ventoux (1922 meter). Maar, vandaag wel onder andere weersomstandigheden. Tenminste, ik ga ervan uit dat we in juni geen handschoenen en sjaal nodig hebben. Hooguit een pet voor de zon. Alhoewel het weer daar ook verraderlijk kan zijn en de temperatuur ook behoorlijk kan schommelen. Vandaag hebben we in ieder geval een winterse training gehad. Een mooie wandeling in een prachtig winterlandschap. Walking in a winter wonderland. We hebben er allebei van genoten!

Bij terugkomst in het restaurant een overheerlijke lunch verorberd. Het leek in eerste instantie heel veel maar na zo’n flinke wandeling in de koude buitenlucht ging dat er wel in! Die borden waren dan ook in een mum van tijd leeg. Na de lunch hadden we weer energie voor tien. Al het trainen van de afgelopen weken, begint zijn vruchten af te werpen. We hebben allebei (bijna) een topconditie.

Laat juni maar gauw komen. Wij zijn er klaar voor! Alhoewel, nog een paar van zo’n trainingssessies als vandaag zijn ook niet verkeerd. Alles op zijn tijd….

10 juni 2018 *** Klimmen tegen MS *** Team MiSsie Ventoux

 

 

2 gedachten over “Walking in a winter wonderland (MiSsie Ventoux deel 8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s