Sporten en spuiten

De afgelopen weken stonden in het teken van sporten. Niet alleen vanwege de Olympische Spelen waar ik graag naar keek, ook zelf ben ik behoorlijk sportief bezig geweest. Ik ga twee keer per week naar de fysio fitness bij Fysiotherapie Westsingel. Daar train ik onder begeleiding van mijn fysiotherapeut. Kleinschalig en gezellig. De dagen na de fysio fitness sta ik strak van de spierpijn en tegen de tijd dat de spierpijn over is, ga ik weer aan een nieuwe sessie beginnen.

Daarnaast bereid ik me thuis serieus voor op Klimmen tegen MS. Helling lopen op de loopband, oefeningen op een stepbankje en oefeningen om mijn beenspieren te trainen, zoals lunges en squats. Mijn streven is om tenminste twee keer per week op de fiets naar het werk te gaan. Elke workout, hoe eenvoudig ook, is meegenomen.

IMG_2092

Het is best veel en som valt het me behoorlijk zwaar. Ik loop ook nog eens twee keer per dag een ronde met de honden. In het weekend loop ik vaak een extra lange ronde of wandel ik samen met Jolanda, net als afgelopen zaterdag. Gezellig trainen, we maken er gewoon een uitstapje van. “Tussendoor” werk ik, doe ik het huishouden, de boodschappen en doe ik de gebruikelijke dingen die moeders doen.

Ik ben volgens mij op het moment actiever dan de gemiddelde mens. Maar vanwege de MS heb ik ook meer last van vermoeidheid dan de gemiddelde mens. Vaak lig ik ’s avonds om 20.30 uur uitgeteld in bed. Is ook niet vreemd, toch? Ik zou haast vergeten dat ik MS heb, want ik zit, ondanks mijn volgeplande week, toch gewoon lekker in mijn vel. En die vermoeidheid? Tja, die hoort gewoon bij mij.

26 februari moest ik terug naar de neuroloog, om het medicatie traject te bespreken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik me zo goed blijf voelen. Ik verminder de kans op terugvallen door MS remmers te nemen. En als ik me ook goed kan voelen mét medicatie, is het zeker de moeite waard om te proberen. Misschien is nu het perfecte moment om weer te starten, juist omdat ik me zo goed voel. Deze keer heb ik er alle vertrouwen in, dat het wél gaat lukken. Ik heb er bewust over nagedacht, de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen.

De neuroloog heeft meteen alles geregeld. Ze zal wel gedacht hebben: ‘Ik moet het ijzer smeden nu het heet is. Anders bedenkt ze zich straks nog’. De medicatie werd vorige week geleverd en vandaag kwam er een verpleegkundige op huisbezoek voor de spuitinstructies. Onder begeleiding van haar heb ik de eerste spuit gezet. Het viel me reuze mee.

Junkie xl maar dan anders…. Spuiten of slikken…. Slikken beviel niet, dan maar spuiten. Hopelijk met deze keer zo weinig mogelijk bijwerkingen en tevens een goede bescherming tegen schubs. De komende maanden staan in het teken van sporten en spuiten. Eens kijken wat het me op gaat leveren. In ieder geval een topconditie. De rest blijft koffiedik kijken…

 

Advertentie

3 gedachten over “Sporten en spuiten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s