Meerdere vliegen in één klap (MiSsie Ventoux deel 9)

Het is alweer drie weken geleden dat ik een blog plaatste. Ik merk dat het me rust geeft, om wat minder te bloggen. Totale mediastilte is niet helemaal aan mij besteed. Dan maar een tussenweg. In plaats van iedere week, soms zelfs twee keer per week een blog, ben ik van plan om vanaf nu één tot twee keer per maand een blog te schrijven. Dat voelt goed. Maar dan is het nu wel tijd voor een update.

Inmiddels ben ik ruim een maand aan het spuiten. Op wat spuitplekken na, heb ik geen last van bijwerkingen. Het lijkt er zelfs op dat ik meer energie krijg van de medicatie, een welkome bijwerking. Vandaag moest ik naar de neuroloog voor controle en evaluatie.

Wat ik de neuroloog vertelde, stemde haar tevreden. Het lijkt erop dat we de juiste weg ingeslagen zijn. Ik had gehoopt het komende half jaar, misschien zelfs een jaar, niet meer terug te hoeven. Echter, ze laat me nog niet los. Over drie maanden weer in de MRI. Als de MS dan rustig is gebleven, ben ik er voor een jaar vanaf, mits de MS rustig blijft uiteraard. Dan hoef ik alleen maar naar het ziekenhuis om te gaan werken en niet als patiënte. Nog even geduld hebben dus.

Ondertussen heb ik de fysiofitness ingeruild voor een sportschool abonnement. Ik doe de Milon Cirkel, twee keer per week een intensieve training van 35 minuten. Verder kan ik bij deze sportschool gebruik maken van het zwembad, sauna en zonnebank. Dit is voor mij allemaal niet zo spannend. Wat voor mij doorslaggevend was om voor deze sportschool te kiezen is, dat ik ook nog onbeperkt gebruik kan maken van yoga én groepslessen. Ik sla met dit abonnement meerdere vliegen in één klap. Yoga ben ik al mee begonnen, heerlijk. Er staan nog wat andere groepslessen op mijn verlanglijstje. Die moeten daar echter nog even op blijven staan, want er moet ook nog gewandeld worden.

Het voorjaar is aangebroken. Afgelopen weekend konden we genieten van een heerlijk zonnetje en de komende week ziet het er ook goed uit. ’s Avonds is het langer licht en loop ik geregeld nog een uurtje met een vriendin. Als ik in mijn uppie op pad ga, gaan mijn vierpotige wandelmaatjes mee, de oortjes in en lekker muziek luisteren. Af en toe ook nog thuis helling lopen op de loopband want ….

Klimmen tegen MS komt steeds dichterbij. Nog twee maanden en dan is het zover. Damn, wat is die tijd voorbij gevlogen. Jolanda en ik beginnen wel de kriebels te krijgen. We zijn allebei op onze eigen manier met de voorbereidingen bezig. De afgelopen weken hebben we ook nog wat donaties mogen ontvangen wat onze teller op €2.182,25 heeft gebracht. Daar zijn we uiteraard apetrots op. Wat dat betreft is onze MiSsie Ventoux al geslaagd!

Lieve mensen, dit was het voor nu. Geniet van het voorjaar, de fluitende vogels en het aangename temperatuurtje! Dat doe ik ook, met volle teugen. Ik ga snel weer verder, vliegen slaan….

Advertentie

Een gedachte over “Meerdere vliegen in één klap (MiSsie Ventoux deel 9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s