Belofte maakt schuld (MiSsie Ventoux deel 15)

Zoals beloofd in mijn blog MonStertocht (MiSsie Ventoux deel 14) volgt er nog een afsluitende blog over onze MiSsie Ventoux.

Oktober 2017 namen we afscheid van een dierbare collega. Twee weken voor zijn overlijden, heb ik hem beloofd dat als Jolanda en ik in juni zouden gaan Klimmen tegen MS, we hem mee naar de top van de Mont Ventoux zouden nemen. “Daar houd ik je aan”, zei hij, met een grijns op het gezicht. Tja, belofte maakt schuld. Dus afgelopen zondag was het zover.

In mijn rugzak zat tussen mijn ingepakte powerfood, water, zonnebrandcrème en zakdoekjes, een gedachtenisprentje van hem. Klaar om afgeleverd te worden, boven op de top van de Mont Ventoux, bij het monument van Tom Simpson. Een wielrenner die in 1967 overleed op de kale reus, tijdens de Ronde van Frankrijk.

IMG_2221

Het is immens hoog die top, 1.912 meter. Voor je gevoel ben je echt aan het einde van de wereld en heel dicht bij het dubieuze wat er boven ons is. Is het alleen maar ruimte? Bestaat er een hemel?

Hoe dan ook, mijn vader was erbij op de Mont Ventoux. Toen ik de oortjes in deed om muziek te luisteren onderweg tijdens die MonStertocht, klonk onverwacht door de shuffle functie als eerste nummer “Samen mit ow” met het refrein:

Loop met mij mee, hey, hey.
Loop met mij mee, hey, hey.

Loop met mij mee, geef me jouw hand
Samen naar de overkant.

Dit liedje koos hij uit voor zijn eigen begrafenis. Het gaf mij zoveel kracht, om dat nummer juist op dát moment te horen. Hij was heel dicht bij mij en liep met mij mee.

Bij het overlijden van mijn vader, vier jaar geleden, stond de vlinder centraal. Op het gedachtenisprentje wat ik nu bij me had, stond een vlinder. De vlinder hoort ook bij MS. Toeval? Nee hoor, daar geloof ik al lang niet meer in. 10 juni 2018 speelde de vlinder wederom een hoofdrol. Met alles wat ik in mijn hoofd had. Mijn gedane belofte, het gemis van mijn vader, de MS in mijn leven…. Een betere afsluiting van deze bijzondere dag kon ik me niet wensen.

Als afsluiting van deze serie blogs wil ik graag nogmaals iedereen hartelijk bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan het slagen van ons MiSsie Ventoux. Voor jullie gulle bijdragen, voor jullie lieve berichtjes, kaartjes en bemoedigende woorden. In het bijzonder maatschap Pathologen Viecuri Venlo en Sportschool My’35 in Blerick  voor jullie royale sponsoring.

Ik wil mijn lieve echtgenoot bedanken die altijd achter mij staat, als een rots in de branding. Wat zou ik toch zonder jou moeten?

Ik wil mijn lieve stoere kinderen bedanken die ongetraind 16 en 13 kilometer meegelopen hebben op deze grote kale reus. Jullie zijn kanjers!

Last but no least, bedank ik mijn lieve wandelmaatje Jolanda. Zonder twijfel ging je samen met mij dit avontuur aan. Wat was het afzien maar wat ben ik trots op ons. We did it!

Love you all ❤️❤️❤️❤️.

Mijn MiSsie Ventoux is geslaagd! Ik ben klaar om verder te gaan…

IMG_2101

 

4 gedachten over “Belofte maakt schuld (MiSsie Ventoux deel 15)

  1. En zo is het jaar voorbereiding van je MiSsie Ventoux tot een einde gekomen. Wat wás het mooi, spannend, afzien, maar ook kicken dat wij dit, samen met jouw gezin, zo hebben mogen meemaken. Ik ben blij dat ik dit avontuur met jou ben aangegaan en zou het zo weer doen. We hebben het sámen geflikt, maar ik ben het meest trots op jou: doorzetter, bikkel! Friendship rules. Lof joe too ❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s