Non, je ne regrette rien

Ons Mont Ventoux avontuur ligt inmiddels alweer een maand achter ons. Het heeft even geduurd voordat ik helemaal hersteld was van al het sportieve geweld. Ik heb een flinke aanslag gepleegd op mijn lijf. Op de energie, die ik daar in één dag verbruikt heb, kan ik maanden teren. Dus voor mij eenmaal, maar nooit meer. Het was wel een belevenis die ik mijn hele leven niet meer ga vergeten. Onderstaande foto zegt alles….

IMG_2234.JPG

Toen ik er achteraf over na ging denken, als ik foto’s en filmpjes bekijk, dringt pas echt door wat we gedaan hebben. Daarbij hebben we uiteraard ook ontzettend genoten van La douce France. Het was tenslotte ook een minivakantie. Frankrijk is en blijft veruit mijn favoriete vakantieland.

Maar, aan alles komt een eind en deze minivakantie was heel snel voorbij. Woensdag na ons klimavontuur, moesten manlief en ik weer werken. BAM! Meteen weer met beide voeten op de grond. Onze dochter begon aan haar laatste weekjes groep 7. Onze zoon begon aan de voorbereidingen voor zijn proefwerkweek. Het hele gezin moest weer aan de bak. Het normale leven ging verder. De laatste weken voor de zomervakantie. De jaarlijkse Schooljaar-is-bijna-voorbij-drukte . In een gezin met schoolgaande kinderen altijd een erg drukke periode met veel afspraken en veel uitnodigingen. Vorig jaar heb ik me stellig voorgenomen, om het dit jaar anders te gaan doen.

Dus ben ik dit jaar, met bewust keuzes maken, deze (ook nog extreem warme) periode goed doorgerold. Erbij opgeteld dat ik ook nog herstellende was van mijn topprestatie, ben ik helemaal tevreden. De kinderen hebben vandaag officieel hun eerste vakantiedag. Zelf mogen we nog drie weekjes werken en dan gaan we ook genieten van de zomervakantie. Maar zover is het nog niet. Er moeten nog wat zaken “afgehandeld” worden. Bezoekje aan de orthodontist met onze dochter. De verjaardag van onze zoon. En wat mijn MS en ikke betreft, vanmiddag mag ik weer eens de MRI scan aan de binnenkant bekijken. Vrijdag krijg ik de uitslag, toch altijd weer een spannend moment.

Het hele gebeuren rondom Klimmen tegen MS is voor mij een goede afsluiting geweest van een lastige periode. Een periode waarin er veel is gebeurd, waarin er veel is veranderd en waarin ik veel keuzes heb gemaakt, al dan niet noodgedwongen. Het aangaan van dit sportieve avontuur, is denk ik de allerbeste keuze geweest die ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Maar ook van alle andere keuzes heb ik geen spijt. Niet iedereen zal ze kunnen waarderen, maar ik voel me er goed bij.

Je ne regrette rien!

Sterker dan ooit sta ik in het leven. Heb ik het gevoel dat ik meetel en dat ik nog lang niet afgeschreven ben. Laat maar komen wat komen gaat, ik ben er klaar voor!

IMG_2224

 

 

2 gedachten over “Non, je ne regrette rien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s