Sssttttt….. mijn MS slaapt…

Vorige week maandag ging ik naar het ziekenhuis voor een MRI scan van mijn hersenen. De neuroloog wilde graag weten of er het afgelopen half jaar in mijn brein iets is gebeurd. Drie maanden geen medicatie, vier maanden nieuwe medicatie. Het kan allemaal van invloed zijn. We hebben een nieuw uitgangspunt nodig. Mochten er nieuwe laesies te zien zijn, wil dat nog niet zeggen dat de medicatie niet goed is. Maar dan kan de arts vanaf nu beter monitoren of de medicatie doet wat die moet doen.

Eerlijk gezegd ben ik daar de laatste maanden niet zo mee bezig geweest. Ik had andere dingen aan mijn hoofd. Ik voel me over het algemeen best goed. Af en toe een slechte dag er tussendoor, vaak gerelateerd aan het warme weer, teveel activiteiten of te druk in mijn hoofd. Het spuiten gaat goed. Ik heb op wat spuitplekken na, geen last van bijwerkingen. Soms staat het spuiten me wel tegen, maar als ik eraan terug denk hoe slecht ik me voelde toen ik medicatie in tabletvorm kreeg, dan is dit echt vele malen beter. En daardoor ook beter vol te houden.

Hoe ik me voel, staat voor mij op de eerste plaats en is belangrijker dan het medisch plaatje. Maar eerlijk is eerlijk, een positieve uitslag van de MRI betekent voor mij wel Meer Rust In mijn hersenen als ik weet dat het medisch plaatje er ook daadwerkelijk goed uitziet. Want MS kan ook ongemerkt veel schade aanbrengen.

Nu vind ik mijn neuroloog heel erg aardig, maar een bezoekje aan de poli drukt meteen weer een stempel op mijn voorhoofd: jij bent een patiënt. Niet voor even maar voor het leven. En ik, als struisvogel, steek graag mijn kop in het zand en wil niets weten van deze stempel. Vandaar dat ik om een telefonisch consult heb gevraagd. Ik wil eigenlijk alleen nog maar naar het ziekenhuis om te gaan werken.

Door omstandigheden heb ik mijn consult verzet van vrijdag naar vandaag. Zojuist belde de neuroloog: het ziet er goed uit, geen nieuwe plekjes erbij. Mijn MS lijkt in slaap gesukkeld en houdt zich rustig. Yessss, dat moeten we hebben! We gaan verder op de ingeslagen weg. Arts tevreden, ik tevreden. Nu ervoor zorgen dat er niets gebeurt waardoor mijn MS wakker wordt dus sssttttt… mijn MS slaapt. Laat ons maar lekker met rust de komende tijd. Dan slapen zowel mijn MS als ikke goed….

IMG_2241

 

2 gedachten over “Sssttttt….. mijn MS slaapt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s