Van het kastje naar de muur

Terwijl de temperatuur buiten inmiddels oploopt tot 37 graden, probeer ik binnen het hoofd koel te houden. Ondertussen ben ik bezig om mijn vervolgmedicatie te bestellen en word ik van het kastje naar de muur gestuurd door desbetreffende apotheken. Dit getouwtrek laat mijn innerlijke temperatuur behoorlijk oplopen en zorgt beslist niet voor de kalmte en koelte die ik nu zo nodig heb.

Sinds maart gebruik ik MS medicatie die in eerste instantie alleen onder een merknaam op de markt was. In februari 2018 is er een merkloos medicijn op de markt gekomen die het merkmedicijn vervangt. Dezelfde werkzame stof, dus dezelfde werking maar wel goedkoper. Omdat ik in maart gestart ben met deze medicijnen, ben ik meteen begonnen met het merkloze medicijn.

Het medicijn werd bezorgd door een apotheek ver van mijn woonplaats vandaan. Bij de laatste levering, kreeg ik te horen, dat de volgende levering niet meer via hun zou verlopen, maar via mijn eigen apotheek. Dus moest ik aan de neuroloog een nieuw recept vragen. Zij was hiervan niet op de hoogte aangezien de procedure bij het merkmedicijn anders was. Desondanks schreef ze een nieuw recept uit. Er zullen na mij nog wel meer patiënten volgen, want uiteindelijk gaat merendeel van de gebruikers over op het merkloze medicijn.

IMG_2268

Met dit recept ging ik naar mijn eigen apotheek en op de een of andere manier was ik er al bang voor, dat dit niet zonder slag of sloot zou gaan verlopen. Mijn onderbuikgevoel was juist. Mijn eigen apotheek kon het merkloze medicijn niet bestellen. Wel het merkmedicijn maar dat krijg ik niet vergoed van mijn zorgverzekeraar. Eenmaal thuis weer gebeld met de apotheek die het afgelopen half jaar heeft geleverd. Zij mogen van de zorgverzekeraar niet meer leveren omdat dat ook niet meer vergoed wordt. Dat moet toch echt mijn eigen apotheek regelen.

Mijn eigen apotheek heeft contact opgenomen met desbetreffende apotheek maar het blijkt toch allemaal heel moeilijk te zijn. De apothekersassistente van mijn eigen aportheek zei vandaag letterlijk: het is gewoon een geldkwestie en u bent hier uiteindelijk de dupe van. Ik denk dat het erop neer komt dat u óf geen medicatie krijgt, óf u de medicijnen zelf moet betalen. En dan gaat het niet over tientjeswerk, we hebben het dan over €800 per vier weken.

Alhoewel ik weet dat de assistente er niets aan kan doen dat dit gebeurt (she is just the messenger) en dat de apotheker haar uiterste best voor me doet, was dit toch net de laatste druppel die mijn emmer deed overlopen. Dan komen mijn waterlanders en loopt mijn innerlijke temperatuur nog verder op. Ik word hier behoorlijk radeloos van. Weer gebeld met de andere apotheek. Zij nemen weer contact op met mijn eigen apotheek en aan het einde van de week moet er meer bekend zijn.

Voor de zekerheid ga ik morgen maar eens bellen met de neuroloog en de zorgverzekeraar, nog een paar kastjes en muren erbij.

Alsof de warmte al niet killing genoeg is….

5 gedachten over “Van het kastje naar de muur

  1. Mijn hemel wat een gedoe! Ik hoop dat je aan het einde van deze week duidelijkheid hebt en dat er iemand voor je opstaat in dit hele verhaal! Niet te doen!

    Like

    1. Ik heb inmiddels bericht van mijn eigen apotheek dat ze de medicatie rechtstreeks gaan bestellen bij de fabrikant maar dat dat nog twee weken gaat duren. Ik ben voorzichtig optimistisch maar pas echt opgelucht als ik de medicatie daadwerkelijk in huis heb…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s