Mijn MS en ikke naar Texel

Eindelijk was het dan zover. Mijn MS en ikke gingen een paar dagen naar Texel. Met mijn gezin uiteraard, onze twee hondjes en het mannetje met de hamer in het kielzog van de boot die ons naar Texel zou varen. Dat vervelende mannetje heb ik onderweg overboord gegooid. Daar had ik nu helemaal geen zin in. Op de achterbank zaten twee stuiterende pubers die zin hadden in een paar daagjes vakantie en helemaal achteraan in de auto keken twee paar bruine oogjes mij vragend aan. Waar brengen jullie ons toch naar toe?

Texel ging het worden dit jaar. De weersverwachtingen zagen er goed uit. Niet echt bikinitemperaturen maar aangenaam weer om buiten te zijn. Er is zoveel te zien en te beleven op dit prachtige waddeneiland.

IMG_2289

Ik ben in die paar dagen verliefd geworden op dit prachtige stukje Nederland. Het was wel verschrikkelijk druk. Het eiland wordt in het hoogseizoen overspoeld door toeristen. En wat zuuse? Allemoal Pruuse… (vrije vertaling: heeeeel veel Duitse toeristen). Toch zijn er nog stukken strand waar je rust en ruimte vindt. Uitgestrekt strand tot zover je kunt kijken, zo mooi en rustgevend.

Onze honden lagen elke avond uitgeteld op hun kussen te snurken en ik deed al even hard mee. Alhoewel ik niet op een kussen heb geslapen en niet snurk. Maar ik was wel even uitgeteld als de honden. “Gezonde” vermoeiheid, waar niet alleen ik maar ook ons hele gezin mee te maken had. Omdat we de hele dag in die heerlijke zilte zeelicht vertoefden. Overdag netjes mijn dutjes gedaan, zodat mijn energiepeil enigszins onder controle bleef.

We hebben vele kilometers gelopen door de duinen, langs het strand geslenterd, heerlijk de toerist uitgehangen. Lekker gegeten, kleine winkeltjes bezocht en souveniertjes gekocht, genoten van de zonsondergang. Een bezoekje gebracht aan de zeehonden in Ecomare, vol bewondering gekeken naar parachutisten, een lekker visje gegeten bij de oude vismarkt in Oudeschild, naar de vuurtoren in Cocksdorp geweest en heerlijk uitgerust in ons appartementje in De Koog.

IMG_2293

Maar aan alles komt een eind. Zo ook aan deze heerlijke zomervakantie. Maandag gaat het normale leven weer beginnen. School, werk en huishouden. Komt de regelmaat weer terug in ons leven. Ik heb daar niet zoveel moeite mee. Vakantie is heerlijk maar de gewone alledaagse dingen brengen ook weer rust. Al gaat opstarten na de zomervakantie wel altijd gepaard met de nodige verplichtingen en afspraken. Maar die nemen we maar op de koop toe. Alles op zijn tijd.

Vooralsnog geniet ik nog even lekker na van ons Texelavontuur en ga ik alvast stiekem een beetje vooruit denken aan de zomervakantie 2019. Wordt het weer Nederland? Strand? Bossen? Met of zonder hondjes? Of toch een vliegvakantie? Of Noordelijk Europa? Of Engeland misschien? Alle opties staan nog open. Misschien hebben jullie nog leuke tips?

Deze vakantie was in ieder geval weer erg geslaagd 😀.

 

Met deze blog heb ik mijn 100ste blog geschreven! Wie had dat kunnen denken toen ik begon met bloggen? Als ik mijn blogs teruglees, ben ik trots op wat ik tot nu toe bereikt heb. Ik heb inmiddels aardig mijn draai gevonden. Leven met en na de diagnose MS kent vele aspecten. De ene dag is de andere niet en morgen kan zomaar anders zijn. Alhoewel ik altijd wel iets weet te schrijven, merk ik ook dat ik af en toe in herhaling val. Daarom heb ik besloten dat ik voorlopig even stop met bloggen. Ik dank jullie heel hartelijk voor het lezen van mijn blogs, jullie lieve en hartverwarmende reacties. Als de tijd rijp is, laat ik wel weer eens iets van me horen…

3 gedachten over “Mijn MS en ikke naar Texel

 1. Lieve Natascha: Door het lezen van jouw blogs, heb ik veel geleerd over de ziekte M.S. Dank je wel, hiervoor. En nog van harte gefeliciteerd met je 46 ste verjaardag. 5 dagen ouder dan Wiljo…

  Wij wensen jullie samen alle goeds.

  Tonnie en Frans

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Natascha,
  Ik heb elke blog met heel veel respect voor de manier waarop je met je ziekte en alle gevolgen omgaat gelezen.
  Ik heb genoten van je schrijfstijl en hoop later weer wat van jouw hand te lezen.
  Groetjes Bianca

  Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd met je 100 ste blog. Ik heb ze niet allemaal gelezen maar wel velen. Ik vind het bijzonder knap hoe je het allemaal verwoord hebt. Prettig om te lezen. Ik zou zeggen schrijf een boek!
  Maar geniet nog ef lekker na van je Texel avontuur, tot snel!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s