Herfstvirus

Op de dag dat de herfst officieel zijn intrede deed in het land, werd ik overvallen door een flink verkoudheidsvirus. Of zou het een herfstvirus zijn geweest? Of een officieel-afscheid-van-de-zomer-virus? Keelpijn, oorpijn, hoofdpijn, snotteren en koorts. Het was lang geleden dat ik me zo beroerd had gevoeld. Gewoon eens een keer ouderwets ziek. Er zat niets anders op dan het bed in te kruipen en eraan toe te geven. Wat overigens niet eens zo vervelend was met die regenbuien. Niets is zo lekker dan in slaap vallen met het getik van de regen tegen het rolluik en op het dak.IMG_2355

Maar toen liep de koorts op. Op dat moment wist ik dat er met MS geen sprake meer was van “gewoon” een paar daagjes ziek zijn. Koorts triggert MS, net als warme buitentemperatuur, een heet bad en een saunabezoek. Heel langzaam voelde ik mijn lichaam veranderen in een zombie. De gevoelloosheid in mijn linker hand verergerde, mijn evenwicht was niet al te best en ik had soms moeite om uit mijn woorden te komen. Dan maar aan de paracetamol om de koorts de kop in te drukken, want dit voelde niet goed.

Thuis werd ik goed verzorgd. Mijn lieve moeder kwam elke dag even binnen lopen om de hondjes uit te laten, dan eens om een flinke pan soep te brengen, zelfs een keer een complete avondmaaltijd en even gezellig te kletsen. In de tussentijd waste ze ook nog even alle ramen en maakte ze het terras winterklaar. Met haar 72 jaar is ze vele malen fitter als mij en verkeert ze in een topconditie. Ze heeft me al vaak uitgeholpen en daar ben ik heel dankbaar voor. Je bent een engel mam 😘.

Gelukkig ben ik inmiddels weer aardig opgeknapt maar dat heeft alles bij elkaar wel ruim drie weken geduurd. Het was “maar” een verkoudheidsvirus, maar wat voor één! Hopelijk heb ik het nu gehad voor de herfst en de winter die komen gaat. Heb je geen last van hete buitentemperaturen, gaat je eigen lichaam de temperatuur eens flink opstoken. Daar zit ik na zo’n lange hete zomer echt niet op te wachten!

Inmiddels is er op het thuisfront het een en ander gebeurd. Het gaat me te ver om er dieper op in te gaan. Maar het is een feit dat dit me momenteel behoorlijk in beslag  neemt. De zorgen en emoties kosten me behoorlijk veel energie dus ik moet ontzettend op mezelf passen.

Ondanks alles ga ik toch proberen om enigszins te genieten van dit heerlijke seizoen. De herfst, veruit mijn favoriete seizoen. Prachtige kleuren in de natuur, de nachten worden weer kouder terwijl er overdag nog een heerlijk verwarmend zonnetje doorbreekt. De afgelopen week zelfs ongekend warme zomerse temperaturen. Maar, het tij gaat keren want bij de herfst horen natuurlijk ook flinke hoosbuien en herfststormen. Zolang je lekker warm binnen zit, heb ik daar geen problemen mee. De kaarsjes aan, warm dekentje erbij, kopje thee en een goed boek. Wie doet me wat? Laat die herfst maar komen…

IMG_2354

4 gedachten over “Herfstvirus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s