Van wie moet dat dan?

Al enige tijd volg ik Uit liefde voor jezelf leven. Initiatiefneemster is Paula Smit, een MedeStrijder, die ondanks (of misschien mag ik zeggen dankzij?) MS haar draai in het leven heeft gevonden. Met vallen en opstaan, met goede en slechte dagen. Ze mag zich dan ook terecht ervaringsdeskundige noemen. Ze is ook coach en probeert vrouwen bewust te maken van de keuzes die het leven biedt en die je zelf kunt en mag maken.

Ik coach vrouwen en help hen om makkelijker keuzes te maken, zodat zij meer energie krijgen en het leven gaan leiden waar zij blij en gelukkig van worden!

Paula Smit

Zij is een inspirerende vrouw. Ik volg haar op Instagram en ik volg haar blogs. Er komen soms wijsheden voorbij, waar ik diep over nadenk en waar ik uiteindelijk ook daadwerkelijk iets mee kan. Heel bijzonder wat woorden met een mens kunnen doen. Ze begint iedere dag op Instagram met een daily quote of een overdenking. Meteen bij het opstaan stof tot nadenken. Soms blijft het me de hele dag achtervolgen, en dan beslist niet in negatieve zin.

“Van wie moet dan dan?” Een quote die onlangs voorbij kwam. Eigenlijk een hele simpele vraag. Een vraag die je op heel veel manieren kunt beantwoorden. Een vraag waar sommige mensen niets mee kunnen. Bij mij echter, doet deze vraag een heleboel stof opwaaien. Want ja, van wie moet dat dan?

Er zijn dingen die moeten, omdat dat zo vastgelegd is in een contract. Dan denk ik aan verplichtingen die ik heb als werknemer. Er zijn ook dingen die moeten, omdat dit een gevolg is van keuzes die je hebt gemaakt in het leven. Dan denk ik aan het zorgen voor mijn kinderen. Een verplichting die elke ouder heeft of zou moeten hebben. Er zijn ook dingen die moeten, gewoon omdat het leven je overkomt. Als je omwille van je gezondheid dingen moet doen (of laten). Als je dingen moet accepteren omdat het nu eenmaal niet anders is. Maar er zijn ook een hoop dingen waarvan je dénkt dat die moeten. Maar of dat daadwerkelijk zo is?

IMG_2375

Door zo’n vraag van Paula, ga ik hier over nadenken en kom ik tot de conclusie dat er een hoop dingen zijn, waarvan ik denk dat ze moeten maar waarbij die noodzaak eigenlijk helemaal niet zo hoog is. Bijzonder om dit te ontdekken bij het lezen van deze vijf woorden: van wie moet dat dan? Het antwoord is heel vaak: van mezelf. De logische vervolgvraag: maar waarom dan?

De komende tijd is mijn mantra: Van wie moet dat dan? Ga ik mezelf vaker deze vraag stellen. En ga ik mezelf eerlijk een antwoord geven. Ik denk dat ik tot een hoop nieuwe inzichten kom. Allemaal dankzij Paula, die uit liefde voor zichzelf leeft maar ook probeert om anderen te leren hoe zij uit liefde voor zichzelf kunnen leven.

Ik denk dat ik namens heel veel volgers spreek: lieve Paula, heel hartelijk bedankt voor jouw wijsheden en support 😘

 

 

2 gedachten over “Van wie moet dat dan?

  1. Niks moet. daar ben ik al langer achter volg je hart en het is een stuk rustiger en het leven lacht je toe
    Geniet van de kleine dingen. ben dankbaar dat vergeten we maar al te vaak .
    Pak je rust
    Gr Anny

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s