Werk in uitvoering

Vandaag is het precies 25 jaar geleden, dat ik in dienst trad bij het Viecuri Medisch Centrum in Venlo, destijds het Sint Maartens Gasthuis. Een mijlpaal die ik niet ongemerkt voorbij wil laten gaan.

In de zomer van 1990 had ik mijn HAVO diploma op zak en startte ik met de inservice-A opleiding voor verpleegkundige. Al vrij snel had ik in de gaten, dat werken in een ziekenhuis me wel beviel, maar dat ik het werk wat de afdelingssecretaresse deed, vele malen leuker vond dan het werk van verpleegkundige. Kwam ook nog eens bij dat ik ontzettend veel moeite had met de onregelmatige diensten. Avonddiensten waren een crime, om al helemaal niet te spreken over de nachtdiensten. Vreselijk. Waarschijnlijk kampte ik toen ook al met MS gerelateerde klachten, hetzij onbekend en dus niet herkend.

Na anderhalf jaar ploeteren, besloot ik om het roer om te gooien en weer de schoolbanken in te gaan voor een 1-jarige secretariaatsopleiding. In de avonduren volgde ik een medisch secretaresse opleiding. Het was me duidelijk wat voor werk ik wilde gaan doen in de toekomst.

In de zomer van 1993 was ik klaar met mijn opleiding en begon ik via het uitzendbureau op de receptie van het ziekenhuis in Venlo. In de tussentijd was ik nog bezig met het afronden van mijn medisch secretaresse opleiding. Terwijl ik daar nog geen officieel diploma van had, solliciteerde ik op een interne vacature bij de afdeling Pathologie. Tot mijn grote vreugde werd ik aangenomen. Ik had mijn eerste “echte” job te pakken!

Wie had kunnen bedenken dat ik daar 25 jaar na dato nog steeds zou zitten? Weliswaar in die 25 jaar twee uitstapjes gemaakt naar andere afdelingen in het ziekenhuis. Drie jaar gewerkt als administratief medewerkster bij de radiologie en één jaar als spreekuurassistente bij de kindergeneeskunde. Maar door omstandigheden iedere keer weer teruggekomen op mijn stekkie bij de pathologie. Hoe vreemd kan het lopen in het leven?

Inmiddels is het alweer 14 jaar geleden dat ik voor de derde keer terugkwam op de pathologie. In de tussentijd is de tijd niet stil blijven staan en is er veel gebeurd. Een van de meest ingrijpende gebeurtenissen is toch wel dat ik de diagnose MS kreeg. Veel steun kreeg ik van de artsen waarvoor ik werk, mijn leidinggevende en mijn collega’s. De eerste tijd na de diagnose had ik geen idee hoe MS zou gaan passen in mijn leven en in mijn werk. Gaandeweg de tijd, met wat aanpassingen van werkzaamheden en het werkrooster, ben ik inmiddels op een punt beland, dat het gelukkig allemaal goed te regelen en te plannen is, ook mét MS. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Qua leeftijd zou het mogelijk zijn om mijn 40-jarig dienstjubileum te halen. Qua gezondheid blijft dit koffiedik kijken. Maar dat zijn zorgen voor later. Nu gaat het goed, nu geniet ik en nu is het tijd om een feestje te vieren. Vanavond met een etentje met mijn gezin en volgende week, met mijn collega’s, met een door Viecuri aangeboden high tea!

IMG_2332

5 gedachten over “Werk in uitvoering

 1. Lieve Natas, van hárte gefeliciteerd met jouw 25-jarig jubileum bij onze werkgever! Een mijlpaal.
  Ik geloof niet in toeval; als wij elkaar destijds op die bijzondere manier niet waren tegengekomen, waren wij nu geen collega’s en zulke goede vriendinnen geweest. Dankzij jou ben ook ik op de Pathologie komen werken, werden we meer dan collega’s, ja werden zelfs supergoede vriendinnen. Met als hoogtepunt de beklimming samen van de Mont Ventoux. Een ervaring om nooit te vergeten.
  Ik heb diepe bewondering voor jou hoe jij, met MS, in het leven staat en je leven leeft, samen met jouw mooie gezin.
  Geniet van deze mooie dag, en volgende week: party-time!
  Love you X

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Natascha

  Van harte gefeliciteerd met je 25 jarig jubileum binnen VieCuri. Een hele fijne dag gewenst, vandaag samen met je gezin, en volgende week met je collega’s op de pathologie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s