Een blanco boek

Bewust heb ik ervoor gekozen, om op 21 december mijn laatste blog te schrijven en te publiceren. De laatste 10 dagen van het jaar 2018, wilde ik minder digitaal zijn. Heb ik bewust gekozen voor real life in plaats van digital life. Social media is ongemerkt binnen geslopen in ons leven, om daar vervolgens een grote rol in te spelen. Soms zelfs een té grote rol. Er gaat stiekem best veel tijd in zitten, tijd die je ook anders kunt besteden. Het is niet verkeerd om daar eens een keer bij stil te staan en je even terug te trekken uit die digitale wereld.

Echter, helemaal zonder kan ik ook niet. Want eerlijk is eerlijk, social media hoort er natuurlijk wel bij en biedt ook nieuwe kansen en mogelijkheden om dromen en plannen te realiseren. Om nieuwe mensen te leren kennen en waardevolle contacten te onderhouden. Dat heb ik het afgelopen jaar wel gemerkt. Vandaar dat ik het jaar 2019 van mezelf toch mag beginnen met een nieuwe blog.

Een heel nieuw jaar, 2019…. Voor mij voelt het als een blanco boek met veel ruimte voor ideeën, dromen en plannen. Deze hebben zich reeds in mijn hoofd gevormd, maar moeten nu nog uitgewerkt en gerealiseerd worden. Met in mijn achterhoofd dat het digitaal best iets minder mag, want de afgelopen 10 dagen zijn goed bevallen. Maar dit heb ik al eens eerder geroepen en daar kwam toen niet veel van terecht. Misschien dat het nu wel gaat lukken. Ik ga het in ieder geval (weer) proberen.

Altijd spannend, het begin van een nieuw jaar. Wat staat ons dit jaar te wachten? Alhoewel de kalender en agenda toch alweer behoorlijk wat afspraken laat zien, heb ik op zo’n dag als vandaag toch het gevoel, dat je écht weer opnieuw mag beginnen met een schone lei.

Mijn plannen voor het nieuwe jaar? Het maken van nieuwe herinneringen. Bestaande vriendschappen meer aandacht geven. Het maken van vakantieplannen. Nieuwe uitdagingen op het werk aangaan. Genieten van de kleine dingen die het leven mooi maken. Het leven vieren. Allemaal dingen die wat mij betreft op de planning staan in het nieuwe jaar en die ik graag wil gaan realiseren. Zonder al te veel achterom te kijken, maar ook niet al te veel vooruit te kijken. Vooral proberen te leven bij de dag. Je weet immers nooit wat de dag van morgen gaat brengen.

Voor vandaag staat nog een dagje relaxen op de planning met vooral veel bankhangen, de overgebleven oliebollen opeten en familiebezoek. Dan is de eerste bladzijde van het boek 2019 al beschreven. Een goed begin is het halve werk!

Ik wens iedereen een heel mooi, gezellig, sfeervol en vooral gezond 2019 toe. Laten we er met zijn allen een onvergetelijk jaar van maken!

Advertentie

3 gedachten over “Een blanco boek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s