Hoe gaat het nu zonder?

In mijn blog Zo vrij als een vogel schreef ik, dat ik gestopt was met de medicijnen. Hoe gaat het nu met mij? Of misschien kan ik beter vragen: hoe gaat het nu zonder? Goed, boven verwachting goed zelfs. Je weet natuurlijk nooit vantevoren hoe zo’n beslissing uit gaat pakken. Ik kan dan wel heel stoer roepen, dat ik gestopt ben met de medicijnen. Ondertussen blijft er diep in mij toch een stemmetje fluisteren: laat het alsjeblieft goed gaan. Want eerlijk is eerlijk, elk dingetje wat ik voel, houd ik met haviksogen in de gaten. Ik blijf alert op signalen van mijn lijf. Maar tot nu toe lijkt het allemaal goed uit te werken.

De afgelopen maanden was een behoorlijk zorgelijke periode aan het thuisfront. Het is nog niet helemaal voorbij, maar het einde komt in zicht. Echter, ik ben deze tijd zonder al te veel klachten doorgekomen. Alhoewel ik probeer om stress te voorkomen, ontkom je er niet altijd aan. Het is dan de kunst om er zo goed mogelijk mee om te gaan en dat is me gelukt.

Er zal in de toekomst vast nog wel meer op mijn pad komen, wat invloed kan hebben op mijn MS. Ik voel me nu goed maar ik voel ook dat mijn lijf kwetsbaar is en dat mijn geweten daar een grote rol in speelt. Maar als mijn gevoel en verstand samen werken, komt dat helemaal goed. Ik laat me niet gek maken en niet voor de gek houden, door niemand niet maar ook door mijn eigen lijf niet.

Ondertussen ben ik me aan het verdiepen in iets wat hier sterk mee te maken heeft: het zelfhelende vermogen. Want dit is iets waarin ik geloof. Op het moment dat ik deze blog publiceer, doe ik mee aan een challenge over het zelfhelende vermogen. In een volgend blog zal ik hier meer over vertellen. 

Dus hoe gaat het nu zonder? Heel goed, maar ik blijf alert. Ik ben ook echt niet te trots, om toe te geven als het niet gaat of als ik niet de juiste keuze heb gemaakt. Maar tot nu toe lijkt hier geen sprake van te zijn. In februari ga ik terug naar de neuroloog. Als mijn situatie dan nog steeds is, zoals die nu is, wil ik niets veranderen en blijf ik vooralsnog medicatieloos. Want uiteindelijk bevalt deze pure leefstijl me erg goed. Back tot basic, geen toeters en bellen aan mijn lijf en doen waar ik me goed bij voel.3 gedachten over “Hoe gaat het nu zonder?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s