Midlife Stress

Vaak verandert je leven, op het moment dat er iets ingrijpends gebeurt. Als je ziek wordt of een dierbaar persoon ziek wordt. Als je iets traumatisch meemaakt. Als je een dierbaar iemand verliest. Allemaal dingen die je kunnen overkomen in het leven. Als dat gebeurt, zal je leven er nooit meer hetzelfde uit gaan zien. Er zal altijd een tijd vóór en een tijd ná deze gebeurtenis zijn. De tijd ervoor waarin je zorgeloos leefde, geen beperkingen had, geen pijn en geen verdriet. Natuurlijk had je wel eens pijn en verdriet, maar niets vergeleken bij wat je kunt voelen als het leven écht oneerlijk voor je is geweest. Dan komt de tijd na het gebeurde, waarin alles anders wordt. Toch wordt je min of meer gedwongen om door te gaan, ondanks hetgeen je overkomen is. Heel simpel, omdat het leven gewoon doorgaat, wat er ook gebeurt.

Iets wat ongemerkt binnensluipt in je leven en daar voor een grote ommekeer kan zorgen, is je leeftijd. Je ziet het vaak genoeg, ook wel midlife crisis genoemd. Je kinderen worden groter en daarmee steeds zelfstandiger. Je voelt je soms overbodig. Je werk is niet meer wat het is geweest. Je vraagt je steeds vaker af of dit het nu is. Sommigen zijn niet meer gelukkig met hun partner. Of zelfs niet meer met hun hele leven van dat moment. Vaak worden er dan ook ingrijpende beslissingen genomen, die je leven op zijn kop zetten en daarmee voor een groot keerpunt zorgen.

Zelf heb ik geen last van Midlife Stress, ik heb MS. En ondanks, of misschien kan ik beter zeggen dankzij die MS, ben ik een gelukkig mens. Ben ik heel blij en tevreden met wat ik heb. Ik ben gelukkig met mijn lieve echtgenoot. Ik ben trots op onze twee pubers. Ik ben tevreden met mijn werk en mijn collega’s. Zoals Doe Maar het zo mooi in hun nummer “Is dit Alles?” beschreef: we komen niets te tekort, we hebben alles, een kind, een huis, een auto en elkaar. Dit zou zomaar mijn tekst kunnen zijn.

Dat in dit rijtje geen MS voorkomt? Tja, dat lijkt me logisch. In het ideale totaal plaatje komt dit natuurlijk ook niet voor en had ik het ook liever niet gehad. Maar gelukkig is De ongenode gast in mijn lijf erg lief voor mij en daarom zorg ik ook goed voor hem. Daardoor kunnen we tegenwoordig goed samen door één deur.

MS? Helaas wel. Midlife Stress? Nee hoor, gaat tot nu toe aan mijn deur voorbij. Maar goed ook want ik heb geen logeerplek meer vrij, mijn gastenkamer is permanent bezet….

5 gedachten over “Midlife Stress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s