Ut kriebelt

De eerste voorjaarsdagen zijn een feit. De thermometer heeft de 18 graden gehaald (het is pas februari!) en ik heb al heerlijk in onze tuin genoten van de eerste warme zonnestraaltjes. Vitamientjes D, gratis en voor niks. De wereld ziet er meteen een stuk kleurrijker uit en de mensen lijken veel vriendelijker en vrolijker.

Met de eerste zonnestralen komen ook meteen de kriebels. Zowel in positieve als in negatieve zin. Zodra de hazelaar, de els en de beuk beginnen te bloeien, beginnen bij mij de kriebels te komen. In de ogen, in de neus en in mijn keel. Voorjaarsbomenallergie, niet fijn, op zijn zachtst gezegd. Supervervelend zelfs. Ik loop de hele dag met rode ogen rond, alsof ik aan één stuk door gehuild heb. Keelpijn, kriebels in mijn neus en een energielevel dat halverwege de dag al tot het nulpunt gedaald is. Ik kan beslist niet op pad zonder zakdoek want er wordt deze dagen heel wat afgesnotterd. Maar dat alles mag de voorjaarspret niet drukken.

Want die vervelende hooikoorts weerhoudt me er toch niet van, om naar buiten te gaan. Even in het zonnetje zitten lezen of wegdoezelen. Een wandeling met de honden. Een beetje in de tuin wroeten en onkruid verwijderen. De natuur ontwaakt. Heerlijk, wat kan ik daar van genieten. Gewapend met oogdruppels, neusspray, een hooikoortstablet en wat vaseline onder neus om de pollen te vangen, kan ik die kriebels wel aan. Het is gelukkig van tijdelijke aard.

Hier in het zuiden is de vastelaovend weer aangebroken. Zelf ben ik geen liefhebber van carnaval, maar ik vind het wel mooi om te zien hoe mensen hier van kunnen genieten, hun mooiste pekske aantrekken en hun snoet schmincken. En van die vrolijke muziek kan ik ook wel genieten. Ut kriebelt, ik wiebel….🎶

Jammer genoeg voor de carnavalisten, zitten er wat buien aan te komen dit weekend. Buien die de lucht weer lekker schoon spoelen zodat het bij mij in ieder geval niet meer zo hard kriebelt. Mooi weer tijdens de carnaval is altijd meegenomen, maar de echte vierders laten zich echt niet weerhouden door een buitje meer of minder. In de kroeg is het warm en droog en met wat alcohol erbij gaat dat kriebelen en wiebelen evengoed wel lukken.

In ons gezin viert er niemand carnaval, dus wij duiken deze dagen onder in ons eigen huis. De boodschappen zijn gedaan, het huis is gepoetst en de was is aan de kant. Ik ben helemaal klaar voor een weekendje relaxen en energie bijtanken. Filmpje kijken op Netflix, een goed boek lezen en gewoon doen waar je zin in hebt.

5 gedachten over “Ut kriebelt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s