Stormachtige taferelen

In mijn vorige blog Ut kriebelt schreef ik dat ik blij was, dat er buien aangekondigd werden. De hooikoorts speelde op en een flinke regenbui, zou de lucht weer lekker schoon wassen. Nou, dat hebben we geweten! Sinds die zondag heeft het flink geregend, inmiddels al bijna twee weken lang. Daarbij woedt er ook al dagen een flinke storm. Windkrachten die aan de kust normaal zijn maar bij ons in het binnenland voor de nodige problemen zorgen. Stormachtige taferelen dus.

De lucht is inmiddels schoongewassen. Het grondwaterpeil dat na de verschrikkelijk droge zomer weer op peil moest worden gebracht, is weer ruim op peil volgens mij. Als ik met de honden in het veld ga wandelen, zie ik water staan op plaatsen en in beekjes waar ik normaal nooit geen water zie staan. Dus dat lijkt me inmiddels wel weer in orde. Normaal gesproken regent het nooit een hele dag aan een stuk door. Meestal is het overdag op een regenachtige dag, toch wel een paar keer droog zodat ik de honden even uit kan laten. Echter afgelopen donderdag ben ik alle wandelingen hartstikke nat geregend, tot op mijn ondergoed. Dus die regen, daar zijn we nu wel klaar mee, tenminste, ik wel.

Het ziet er naar uit, dat de weergoden ons de komende week goedgezind zijn. Ik denk dat iedereen daar wel naar uit kijkt. Afgelopen nacht was nog een stormachtige nacht. Vandaag nog een regenachtige dag. Morgen nog een beetje regen en dan lijkt er voorzichtig weer een zonnetje tevoorschijn te willen komen. Als ik vooruitblik op mijn komende week, is die nog behoorlijk stormachtig. Ik heb veel gepland, misschien iets te veel. Maar ik hoop met een goede planning en de nodige rust te nemen op momenten waar het kan, deze week goed door te komen.

Onze zondagochtend begon vroeg vandaag. Het nieuwe seizoen van de Formule 1 is vandaag begonnen. Om 06.00 uur ging het wekkertje vandaag af om lekker vanuit het bed de bolides te zien starten in Melbourne. Terwijl buiten de storm om het huis woedt en de regen weer tegen de rolluiken klettert. Verder gaan we vanochtend naar een dansoptreden kijken van ons nichtje en hebben we vanmiddag een verjaardag. Zondag volgeboekt. Maar met Max Verstappen op de derde plaats op het podium, kan mijn dag niet meer stuk!

Morgenochtend met dochterlief naar de orthodontist. Ook gaan we haar morgenavond aanmelden op haar nieuwe school voor het volgend schooljaar. Zoonlief heeft deze week proefwerkweek en weet wat hem te doen staat. Dinsdagavond heb ik een workshop Meer rust en balans in je leven. Woensdagavond heb ik een workshop Lente-bloesemremedie maken. Allemaal leuke dingen die ik mezelf gun, maar die uiteraard wel energie kosten. Soms komt het nu eenmaal zo uit.

Zelf lig ik donderdagochtend in de stoel bij de parodontoloog, niet echt mijn hobby. Uiteraard moet ik deze week ook gewoon werken. Je ziet het, mijn week is volgepland. Vrijdagavond maak ik de balans op en weet ik of mijn stormachtige week schade heeft aangericht.

3 gedachten over “Stormachtige taferelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s