Betaald sporten

Wie regelmatig mijn blogs leest weet, dat ik de afgelopen jaren al vanalles heb geprobeerd qua sport en ontspanning. Yoga, Slender you, fitness onder begeleiding van de fysiotherapeut, Milon circle, groepslessen in de sportschool. Allemaal leuk in het begin maar uiteindelijk allemaal nét niet voor mij. Ik begin altijd heel erg enthousiast. Dan weet ik zeker dat dít het is. Uiteindelijk komt er op de een of andere manier een kink in de kabel en wordt het enthousiasme toch wat minder of raak ik het helemaal kwijt.

Als ik goed voor mijn MS en ikke wil zorgen, hoort daar voldoende beweging en gezonde voeding bij. Qua voeding gaat het goed. Ik volg nog steeds de basisprincipes van het “Anders eten bij MS” eetpatroon. Niet heel erg strict maar de belangrijkste dingen heb ik er voor mezelf uitgehaald. Op deze manier is het voor mij haalbaar en ook goed in te plannen voor het hele gezin.

Qua beweging gaat het ook goed. Twee keer per dag loop ik een ronde met onze viervoeters. Een keer per week ga ik ’s avonds met een vriendin een uur wandelen. Bij mooi weer ga ik graag op de fiets naar mijn werk. Bijna 14 kilometer enkele reis, maar met Mijn fietsmaatje lukt dat heel goed. Wandelen en fietsen doe ik graag en het brengt rust in mijn hoofd.

Twee jaar geleden had onze zoon een folderwijk. Dit was best veel werk. Op donderdag en vrijdag alles vouwen en vervolgens op zaterdag vijf kilometer sjouwen. Ik hielp hem mee en vond dat altijd heel erg leuk om te doen. Hij wat minder, vandaar dat hij het uiteindelijk voor gezien hield. Achteraf gezien was de beloning ook wel erg karig voor het aantal uren dat hij ermee bezig was. En dan te bedenken dat ik ook nog meehielp, als vrijwilliger!

Maar toen ik onlangs in ons weekblad een “vacature” zag staan, om in onze eigen wijk het weekkrantje te bezorgen, begon het bij mij wel weer een beetje te kriebelen. Elke donderdag te voet het krantje bezorgen in onze eigen buurt. Een stukje buitengebied op de fiets erbij. Het leek mij wel wat. De krantjes worden ’s ochtends rond 7.00 uur gebracht en moeten voor 21.00 uur dezelfde dag bezorgd zijn. Een goede stok achter de deur om op die dag te lopen en te fietsen, weer of geen weer. Dus heb ik me aangemeld. Inmiddels ben ik alweer een aantal weekjes bezig en het bevalt me erg goed. Ik maak er iedere keer een uitdaging van om binnen twee uur klaar te zijn. En dan heb ik een behoorlijke sportronde achter de rug!

De centjes die ik verdien zijn bijzaak, maar desondanks toch mooi meegenomen. Dus voeg ik aan mijn lijstje van bewegen ook nog eens een ronde betaald wandelen en fietsen toe. Niet betalen om te sporten maar betaald sporten. Het zal mijn gezondheid alleen maar ten goede komen.Een gedachte over “Betaald sporten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s