Pretparkbezoek

Kinderen zijn vaak toe aan schoolvakanties, ouders daarentegen wat minder. Enerzijds vind ik het wel lekker als onze pubers vakantie hebben. Even geen huiswerk- of proefwerkstress. Even geen ochtendspits in de keuken en badkamer. Anderzijds ben ik ook altijd weer blij als de vakantie erop zit. Je hele dagritme staat op zijn kop. Tegenwoordig hebben wij in ons gezin te maken met bankhangers tot laat in de avond en bedliggers tot laat in de ochtend.

Het voordeel als je kinderen wat ouder zijn is, dat ze zelf dingen gaan ondernemen tijdens schoolvakanties. Je kunt gewoon gaan werken. Je hoeft geen oppas meer te regelen. Echter, zo gemakkelijk kwam ik er deze meivakantie niet van af. Onze dochter vroeg of we ook nog iets met het hele gezin gingen ondernemen in de meivakantie. Zwemmen, uiteten en naar een pretpark, dat zou ze wel leuk vinden. Uiteten ben ik wel voor te vinden, zwemmen vind ik wat minder. Dan toch maar een dagje pretpark?

Jaren geleden vond ik het leuk om naar een pretpark te gaan. Ik ging altijd mee in alle attracties. Ons laatste pretpark bezoek was anderhalve maand voordat ik mijn diagnose kreeg. Ik dacht op dat moment zelfs dat de klachten het gevolg waren van het pretparkbezoek. Tegenwoordig krijg ik alleen al bij de gedachte aan een pretparkbezoek de kriebels. Ik zie meteen overal beren op de weg. Een hele dag rondslenteren, eindeloze wachtrijen, overal mensen, drukte en lawaai.

Desondanks besloten we toch om een dagje pretpark te doen. Bobbejaanland in België, om precies te zijn. Onze kinderen waren super enthousiast en zelf had ik er uiteindelijk ook wel zin in. De avond tevoren ging ik op tijd naar bed om goed uitgerust te zijn. Na een goede nachtrust, gingen we op pad. De kinderen wisten al in welke attracties ze graag wilden, en pap en mam moesten mee want het was tenslotte een familie-uitje.

Bobbejaanland is een overzichtelijk park waar je geen kilometers hoeft te slenteren. Met de drukte viel het ook ontzettend mee en er scheen een heerlijk zonnetje. Ik ben niet in alle achtbanen geweest. Maar het was beslist geen straf om even rustig aan de zijlijn in het zonnetje te zitten en te wachten tot manlief en de kinderen uitgeraast waren. Ik ben uiteindelijk geen beren op de weg tegen gekomen en het was een erg geslaagde dag.

Maar aan alles komt een eind, ook aan de meivakantie. Vanochtend zijn de kinderen weer naar school gegaan en heb ik het huis weer een paar uurtjes voor mezelf. Terwijl Robby de robotstofzuiger in de woonkamer en de keuken aan de slag gaat, neem ik de bovenverdieping en badkamer onder handen. Want de afgelopen twee weken is er niet veel terecht gekomen van de huishoudelijke taken. De achtbaan van het leven is weer van start gegaan en ik stap ook weer in. Nog twee maanden regelmaat en dan staat de zomervakantie voor de deur.

2 gedachten over “Pretparkbezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s