Saai en voorspelbaar?

Als ik berichten en foto’s op Facebook en Instragram moet geloven, hebben veel mensen een sprankelend, energiek en spannend leven. Feestje hier, uitstapje daar, weekendje weg…. Als ik dan naar mijn eigen leven kijk, lijkt dat behoorlijk saai en voorspelbaar. Geen onverwachte uitjes of spannende avonturen. Natuurlijk onderneem ik ook wel dingen, maar dan is alles vantevoren gepland en is er goed over nagedacht. Ik schiet zelfs lichtelijk in de stress als er onverwacht iets staat te gebeuren.

Over het algemeen genomen ben ik een echte huismus. Ik moet er niet aan denken om in het weekend alle dagdelen vol te plannen. Hoe leuk sommige activiteiten en evenementen ook zijn. Ik wil door de week ook niet elke avond van huis zijn. Dat lukt me overigens ook niet. Voor mij betekent het hebben van een avondactiviteit, dat ik overdag rustig aan moet doen. En een uitstapje overdag, betekent ’s avonds lekker onderuit op de bank of op tijd naar bed.

Drie halve dagen werken gaat me nog goed af. Maar na zo’n halve dag, heb ik de pijp behoorlijk leeg en is de rest van de dag ook niet meer zo spannend te noemen. Tegenwoordig heb ik overdag weer geregeld een dutje of meditatiemomentje ingepland, zodat ik in de avond ook nog een gezellige echtgenote en mama ben. Tel daarbij op dat ik zelf het huishouden run: van boodschappen doen, tot poetsen, tot de was doen en eten koken. Dan kun je je voorstellen dat mijn week behoorlijk vol gepland staat.

Dankzij een gestructureerd leven kan ik dingen ondernemen die ik graag doe. Ik kom voor mijn gevoel niets tekort. Oké, mijn sociaal leven staat op een laag pitje. Bij gebrek aan energie is dit gewoon wat het is. De lieve mensen die ik om me heen heb, zijn me dierbaar. De een zie ik wat meer dan de ander, maar als de nood aan de man is, weet ik bij wie ik terecht kan. En dat is uiteraard ook wederzijds.

Dus vul ik mijn Facebook en Instagram niet met sprankelende, energieke en spannende foto’s. Ik geniet van de mooie momenten en bewaar deze in mijn hart. De mensen met wie ik de mooie momenten beleef, hoef ik er niet over te vertellen, ze maken ze zelf immers mee. Diegenen die er niet bij waren, kan ik erover vertellen. En er zijn momenten, die houd ik lekker voor mezelf en hoef ik niet zo nodig met de hele wereld te delen.

Ik deel mijn blogs op social media omdat MS vele gezichten heeft, en ik ben helaas één van die gezichten. Ik wil dat de buitenwereld weet, wat MS met een mens en een leven kan doen. Voor het overige deel ik steeds minder op social media en neem er ook steeds meer afstand van. Mijn eigen wereldje is op deze manier overzichtelijk en groot genoeg. Saai en voorspelbaar? Zal best voor sommige mensen. Maar voor mij voelt dit helemaal prima zo.


3 gedachten over “Saai en voorspelbaar?

  1. Heel mooi en ‘zoals het is’ stuk Natascha. Ik zou het bijna op mijn Instagram willen plaatsen (ook al heb ik er weken niet meer opgekeken). Grtje

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s