Medicatie vs voedingssupplementen

Inmiddels ben ik al bijna een jaar medicatieloos. Ik hoef uiteraard niet uit te leggen, dat ik hier heel blij mee ben. Op de plaats waar eerst mijn medicijnen stonden, staan nu een aantal andere potjes met tabletten en capsules. Voedingssupplementen. Door uitgebreid onderzoek op internet, door ervaringen te lezen van andere gebruikers en door mijn gezond verstand te gebruiken, heb ik hier bewust voor gekozen. Voor mijn gevoel komt het door deze voedingssupplementen dat ik me zo goed voel op het moment. Mocht het toch zo zijn, dat het een “het-zit-tussen-de-oren” ding is, vind ik het ook prima. Zolang ik me er maar goed bij voel.

Ik voel me fit en energiek. Oké, ik zou liegen als ik zou zeggen, dat dit de hele dag door het geval is. Want aan het einde van de dag, begint mijn accu aardig leeg te raken. Zeker op dagen als ik gewerkt heb. Toch is deze vermoeidheid gerechtvaardigd, als je ziet wat ik tegenwoordig weer allemaal kan doen op een dag. De ene dag iets meer dan de andere, maar het lukt. En dus mag ik moe zijn en geef ik daar dan ook gewoon aan toe.

Maar wat zit er dan allemaal in die potjes, hoor ik je vragen….

Ik begin in de ochtend met omega-3 visoliecapsules, vitamine D3 en vitamine B12. Verder drink ik bij mijn ontbijt een green juice. Het is een groen poeder, bestaande uit een mix van tarwegras, gerstegras, chlorella en spirulina. Ik meng deze poeder in vruchtensap, joghurt of joghurtdrank. Niet het allerlekkerste drankje maar de smaak went. Overdag drink ik alleen kruidenthee en water. ’s Avonds voor het slapen gaan, neem ik Magnesium. Deze tabletten zijn zo bewerkt, dat de werkzame stof langzaam opgenomen wordt door het lichaam. Dit goedje zorgt ervoor dat ik geen onrustige benen en geen zenuwpijn meer heb, zowel overdag als ’s nachts. Tot dusver mijn tabletjes en capsules uit een potje.

Ik ben ook weer bewust bezig met het vermijden van suiker en producten waar suiker in zit. Suiker is echt een energiekiller, op de lange termijn. Verder eet ik amper meer brood, daarentegen veel havermout. Niet in de vorm van pap (want daar gruwel ik van 😖), maar maar in de vorm van zelfgemaakte granola, wafels, muffins en ontbijtcake. Allemaal erg smakelijk en gezond uiteraard. Het gezin smikkelt lekker mee van mijn havermoutexperimenten. Tegenwoordig staan er ook weer veel groentes op het menu, zowel bij het avondeten als tussendoor. Ik maak veel verse groentesoepjes en ik eet veel rauwkost.

Als ik dan alles bijelkaar optel, durf ik gerust te zeggen, dat ik goed bezig ben. Bewust bezig met mijn gezondheid, met mijn lijf en mijn leefstijl. Dit alles komt Mijn MS en ikke zeker ten goede. Het is niet eens een opoffering of opgave om het te doen. Het past gewoon in mijn huidige leven en voelt goed. Als ik hierdoor de medicatie buiten de deur kan houden, ben ik een zeer tevreden mens.

5 gedachten over “Medicatie vs voedingssupplementen

  1. Natascha , weer mooi geschreven en wat fijn dat het
    Zo goed met je gaat. Ik herken mezelf in de supplementen maar dan voor andere dingen en ik ben ook sinds een maand van het brood af en drastisch minder suiker. Ga zo door en geniet van het leven!!
    Gr Anja

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s