Toverstokje

Inmiddels is de zomer overgegaan in de herfst. Op het moment dat ik deze blog schrijf, valt de regen met bakken uit de hemel en zit ik lekker warm en droog met een kop thee aan de keukentafel. De herfst is mijn favoriete seizoen. Alhoewel ik de regen en wind soms vervloek, is de natuur in de herfst op zijn mooist. Prachtige kleuren, vallende bladeren, hoe duidelijk kan het afscheid van een seizoen zijn?

Seizoenen komen en gaan. De tijd vliegt ongemerkt heel snel voorbij. Soms zou je wensen dat je een toverstokje had, zodat je de tijd even stil kon zetten of terug kon draaien. Op het moment zit ik in een fase dat ik de tijd graag een paar weekjes vooruit zou willen zetten, ondanks dat de tijd al zo snel voorbij gaat.

De afgelopen maanden was het rustig rondom Mijn MS en ikke. Maar in mijn directe omgeving, bij mensen die mij dierbaar zijn, was het verre van rustig. Dit is meteen dan ook de reden waarom ik de tijd een paar weken vooruit zou willen zetten. De tijd van herstellen na een operatie, herstellen na een ongeval en herstellen na een ziekte, kan niet snel genoeg voorbij gaan. Zorgen en verzorgen vreten energie. Energie die ik helaas niet altijd tot mijn beschikking heb maar die toch vereist is.

Geduld is een schone zaak. Het is niet de eerste keer dat ik dit zeg in een blog. Maar soms raakt je geduld op en wil je gewoon op de oude voet verder, zonder beperkingen en verplichtingen. Toch zit er niets anders op dan de tijd rustig af te wachten. Ik heb nog steeds geen toverstokje gevonden.

Wat helpt om de tijd voorbij te laten gaan, is vooruit kijken. Leuke dingen plannen. Wetende en er vertrouwen in hebben, dat er betere tijden aan zitten te komen. Dat helpt me door deze dagen, weken en maanden heen. En wie houdt er nu niet van leuke dingen plannen?

De komende maanden staan er in ons gezin in ieder geval een aantal leuke dingen op de planning. In november vieren we ons 25-jarig huwelijksfeest, samen met familie en vrienden. We hebben een alternatieve wintersportvakantie naar Zweden geboekt. Alternatief omdat we niet gaan skieën maar op de planning staan o.a. een huskytocht, ijsvissen, langlaufen, schaatsen en sneeuwwandelingen. Nu al ontzettend veel zin in…. Onze zomervakantie is ook al geboekt. Dan stappen we in het vliegtuig richting de zon. Ook daar heb ik nu al ontzettend veel zin in.

Maar vooralsnog, met al deze leuke plannen in mijn achterhoofd, moet ik toch gewoon nog even geduld hebben. Totdat de tijd alle wonden heelt die er te helen zijn. Ondertussen probeer ik rust in mijn hoofd en lijf te krijgen en te houden. Adem in, adem uit, dag voor dag komen we er wel.

Een gedachte over “Toverstokje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s