Laatste blog van 2019

Terwijl Maria Carey’s All I want for Christmas uit de speakers galdert, de kerstlampjes en kaarsjes gezellig branden, zit ik lekker op de bank met een kopje thee en gaan mijn gedachten terug naar het afgelopen jaar. Tijd voor de laatste blog van het jaar 2019.

Het was een roerig begin van het nieuwe jaar, er volgde een mooi voorjaar en een prachtige zomer die vervolgens ook weer roerig eindigde. Een nog meer beroerde herfst volgde, met uitzonderingen daar gelaten. Seizoenen komen, seizoenen gaan. Inmiddels is de winter officieel aangebroken, alhoewel het buiten nog erg zacht is voor de tijd van het jaar. De kerstvakantie is begonnen. De kinderen hebben lekker twee weken vrij. Zelf mogen we ook genieten van een paar extra vrije dagen. Tijd om bij te komen van de afgelopen maanden. Tijd voor gezelligheid, tijd voor bezinning. Tijd voor lekker even niks en tegelijkertijd voor vanalles en nog wat. Allemaal leuke en gezellige dingen.

Bij de maand december hoort uiteraard een terugblik. Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht. Voor ons beste wel heftige periodes van stress, verdriet en onmacht. Tegelijkertijd ook mooie momenten en nieuwe herinneringen. Laten we deze laatste vooral in onze gedachten opslaan en al het andere wat minder was, snel vergeten.

Zo aan het einde van de maand december kijk ik ook altijd graag vooruit. Neem ik mijn nieuwe jaarkalender in gebruik en ga ik nieuwe afspraken inplannen. We gaan ons langzamerhand voorbereiden op de vakantie naar Zweden in februari. De kinderen hebben er alweer een flink gedeelte van dit schooljaar op zitten. Voor je er erg in hebt, staat de zomervakantie alweer voor de deur. Dat gaat sneller dan je denkt.

Ik doe niet aan goede voornemens maar ik heb wel een grote wens. Dat het qua gezondheid goed blijft gaan in ons gezin het komend jaar. Niemand weet wat de toekomst voor ons in petto heeft, misschien ook maar goed. Maar het zou wel fijn zijn als we ons daar geen zorgen meer over hoeven te maken.

Hierbij maak ik van de gelegenheid gebruik om jullie te bedanken voor alle reacties op mijn blogs, die ik het afgelopen jaar heb mogen ontvangen. Het bloggen wordt weliswaar iets minder, maar is voor mij nog steeds een goede uitlaatklep om mijn hersenspinsels ruimte te geven. Tevens wens ik jullie allemaal hele sfeervolle warme feestdagen toe en een liefdevol en vooral gezond 2020. Laten we er met z’n allen weer een mooi jaar van maken!

Advertentie

3 gedachten over “Laatste blog van 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s