Alternatieve geneeswijzen

Een alternatieve geneeswijze is een behandelmethode waarvoor geen wetenschappelijk bewijs is dat het daadwerkelijk effectief is. Oosterse geneeskunde valt onder alternatieve geneeswijzen. Het grootste verschil tussen de Westerse en Oosterse geneeskunde is de zienswijze. Daar waar de Westerse geneeskunde de focus legt op de ziekte, richt de Oosterse geneeskunde zich op de patiënt. Er zijn mensen die het volste vertrouwen in alternatieve geneeswijzen hebben, terwijl anderen het maar een wazig gebeuren vinden. Persoonlijk vind ik het erg jammer, dat deze twee niet hand in hand kunnen gaan. Er zijn mensen die door chemische medicatie niet van hun klachten afkomen, maar wel genezen dankzij een Oosterse techniek.

Uiteraard wil ik niet wegvlakken, dat wij onzettend geboft hebben met onze gezondheidszorg. Tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk, wat voorheen nooit bedacht had kunnen worden. Toch ben ik van mening dat de Oosterse geneeskunde een prachtige aanvulling zou kunnen zijn. Dit zou echt wel meer erkend mogen worden door medisch specialisten. Omdat ik zelf wel open sta voor alternatieve geneeswijzen, had ik vandaag had ik een afspraak bij Piedsnus in Panningen. Dit is een praktijk voor VoetreflexPlustherapie, Tuina therapie en Kruidengeneeskunde.

Ik ken Bianca al zo’n 10 jaar en ik weet hoe enthousiast en bedreven zij is, om mensen te helpen. Zij weet hoe ze de meest uiteenlopende klachten aan moet pakken, welke methode(s) ze daarvoor moet gebruiken. Ik heb daar ontzettend veel bewondering en respect voor. Daarom wist ik ook, dat zij de aangewezen persoon was, aan wie ik hulp kon vragen.

Ik werd door Bianca met warmte en aandacht ontvangen. Ze had een luisterend oor, liet me praten, stelde geen vragen en wist vervolgens wat ik nodig had. Ik heb me eraan over gegeven, wetende dat ik bij haar in goede handen was. Handen die af en toe gemeen pijnlijke plekken vonden tijdens de massage. Handen die vakkundig naaldjes zetten. Handen die precies wisten wat ik nodig had. Na afloop van de behandeling was de knoop in mijn maag weg. Ik voelde me opgelucht en liep als een ander mens de deur uit.

Eenmaal thuis was ik doodmoe, alsof ik een marathon gelopen had. Ben lekker gaan slapen. De rest van de dag bleef het opgeluchtte gevoel. Vandaag, the day after, is het zware gevoel in mijn maag nog steeds weg. Ik weet dat ik nog wat hobbels te nemen heb en daar ga ik vandaag werk van maken. Maar het begin is gemaakt en dat voelt erg goed…

Een gedachte over “Alternatieve geneeswijzen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s