Over paniek en zo…

Paniek in het land, paniek in Europa, paniek in de wereld. Iedereen weet iets of denkt iets te weten, tegelijkertijd weten veel mensen niets en blijft het koffiedik kijken. Er wordt veel gepraat, gedeeld op social media, crisisvergaderingen worden belegd, persconferenties… Een vreemde en onbekende situatie. Maatregelen worden getroffen, dringend verzoek aan burgers om deze maatregelen vooral na te leven. Oké, tot dusverre kan ik het volgen en begrijp ik ook waarom deze maatregelen in het leven zijn geroepen.

Dan lees ik in een artikel dat MS patiënten tot de risicogroep behoren om het Corona virus te krijgen. Ik ga op zoek naar wat meer informatie.

Duidelijk. Echter, de ene patiënt is de andere niet en ik voel me beslist niet aangesproken. Ik zou namelijk niet weten waarom ik meer kans heb, om het Corona virus op te lopen dan ieder ander (gezond) mens. Ik gebruik geen medicatie, ik leef gezond, eet gezond, neem voldoende rust, bezoek geen evenementen, heb geen druk sociaal leven. En dat vind ik helemaal prima zo. Daardoor is dit weekend, ondanks alle ingevoerde maatregelen, voor ons niet anders dan een normaal weekend.

Ik weet dat als je besmet raakt, je hier behoorlijk ziek van kunt worden. En ik weet echt wel dat als ik besmet zou raken, het voor mij als MS patiënte, vergaande gevolgen zou kunnen hebben. Maar als de as breekt, dan valt de kar. En zover is het nog niet. Dus maak ik me daar niet druk over en lig ik daar ’s nachts ook beslist niet wakker van.

In deze hectische en onrustige tijd, probeer ik mijn eigen leven weer op het juiste spoor te krijgen. Ben ik door de MS verpleegkundige doorverwezen naar de ergotherapie. Samen met de ergotherapeute probeer ik structuur aan te brengen in mijn dagelijks leven en werkzaamheden. Zodat ik een eventuele toekomstige ontsporing kan voorkomen. Ook ben ik weer een aantal uren therapeutisch aan het werk. Ja, in het ziekenhuis en ja, ook in ons ziekenhuis zijn er besmette patiënten en medewerkers. Maar ook daar maak ik me niet druk over. Er worden voldoende maatregelen getroffen en je hebt in deze ook een eigen verantwoordelijkheid. Het voelt zo goed om weer aan het werk te zijn en ik verheug me er nu al op, om me over een aantal weken weer volledig beter te melden. Zou tijd worden….

Wat betreft onze hectische wereld wil ik het volgende kwijt: gebruik je gezond verstand, zaai geen paniek en laat je niet gek maken. Wees lief voor je medemens en zorg goed voor jezelf.

8 gedachten over “Over paniek en zo…

  1. Wat fijn voor je dat je werk weer enigszins aankan en dan ook nog in het meest zinvolle beroep momenteel. Heel veel bewondering voor jouw visie en daadkracht. Je weet zelf donders goed waar jouw eigen grens ligt en weet onderscheid te maken tussen nuchterheid en naïviteit. You go girl! Wel goed op jezelf passen, beloofd? (leer mij die zorgtypes kennen *wink*) Hugx
    .

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat fijn dat je weer in staat bent om therapeutisch te werken en ook nog in de meest zinvolle sector momenteel. Ik bewonder jouw daadkracht en nuchterheid zonder naïef te zijn. You go girl. Blijf goed voor jezelf monitoren wat wenselijk en haalbaar is. Ik weet uit ervaring: mensen in de zg zijn heel goed voor anderen, maar vaak wat minder goed voor zichzelf.Stay safe my friend x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s