De kracht van de natuur

Een maand geleden waren we in Zweden. Waar we genoten van de magische omgeving, de wereld prachtig leek en het leven goed was. Inmiddels is de wereld in de ban van het corona virus en heeft ons leven een totaal andere wending gekregen. Boze tongen beweren dat er sprake is van een opzettelijk verspreid virus, weer anderen spreken over een wake up call van de aarde, die we met zijn allen behoorlijk aan het vernietigen zijn.

Aangezien ik nog steeds geloof in de goedheid van de mens, geloof ik niet in complot theorieën. Ik geloof er meer in, dat deze beproeving een krachtmeting is van de natuur. De natuur is zoveel sterker dan de mens met al zijn wetenschap en deskundigheid. Je hoeft alleen maar naar buiten te kijken, om te zien hoe sterk en onverschrokken de natuur is. Ze ontwaakt, bomen komen weer tot bloei, vogels fluiten vrolijk, het zonnetje schijnt. Terwijl zo’n klein venijnig, door de natuur gecreëerd virus, ons leven totaal ontwricht. De mens mocht willen dat hij zo’n sterk instrument had om de wereld naar zijn hand te zetten…..

Ik kom mijn dagen goed door. Dit komt natuurlijk ook, omdat ik gewoon aan het werk ben. Alhoewel gewoon een understatement is. Het ziekenhuis is inmiddels een zwaar bewaakt fort geworden. De stille gangen staan in schril contrast met de bedrijvigheid en stress op de verpleegafdelingen. Waar dag en nacht hard geknokt wordt om mensenlevens te redden.

Doordat ik werk, ziet mijn week er redelijk hetzelfde uit. Er is wel meer rust en die rust doet me erg goed. Als ik thuis kom van het werk, moet ik echt wel even afschakelen. Alhoewel ik in mijn werk niets van doen heb met corona patiënten, is de impact van het virus in het ziekenhuis zo tastbaar en hangt het als een donkere wolk boven ons hoofd. Thuis voel ik die dreiging veel minder.

Ik kan uren zitten kleuren. Ik volg online yogalessen. Ik maak geregeld een grote wandeling met de honden. Elke kamer van het huis wordt grondig aangepakt; opgeruimd en gepoetst. De tuin ligt er netjes bij. Ik lees veel. Qua televisie kijken kom ik niet veel verder dan het journaal, Boer zoekt Vrouw, Topdokters, Team Spoedeisende Hulp en oude afleveringen van ER. Tja, de gezondheidszorg blijft als een magneet aan me trekken, zelfs in mijn vrije tijd.

Ik hoop echt van harte, dat mensen hun lering trekken uit deze bizarre tijd. Een tijd die ongetwijfeld de geschiedenisboeken in zal gaan. Ik hoop ook dat men zich na deze crisis realiseert, dat het ook allemaal wat minder kan. Minder stress, minder moeten. Nu kan het ook, nu het moet…. Het is echt niet verkeerd, om iets dichter bij jezelf te blijven en om er eens wat vaker over na te denken, wat nu echt belangrijk is in je leven.

Lieve allemaal, ik wens jullie veel sterkte en kracht, pas goed op jezelf, wees lief voor jezelf en voor je medemens en blijf vooral gezond🍀

2 gedachten over “De kracht van de natuur

  1. Zelf kleur ik ook heel graag (mandala’s) daar ik mij hier ook helemaal kan ontspannen. En als de benenwagen geen panne ontvangt ben ik ook heel veel in de natuur. Daar is een omgeving waar ik het liefste bent en ontvang dan ook innerlijke rust. Op vakantie ben ik al jaren niet geweest en is ook niet nodig want in mijn omgeving is genoeg te zien en te ontdekken. De schatkamer van de natuur herbergt veel geheimen die nog niet door mij zijn ontdekt. En door enkele gezondheidsproblemen ben ik ook het liefst in eigen omgeving. Geniet van de dag en van de mooie onverwachte geniet momentjes.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s