Wat ooit begon met een trampoline…

In mijn blog Het begon met een trampoline schreef ik hoe onze tuin een metamorfose onderging. Inmiddels zijn we ruim 2,5 jaar verder, en staat de trampoline daar een beetje werkeloos te staan. De kinderen hebben er ontzettend veel plezier van gehad, maar volgens mij is die fase weer voorbij. Zoals zovele fases die je meemaakt als je kinderen hebt.

Tijdens een vroege ochtendwandeling bedacht ik me, dat dit de juiste tijd is, om de trampoline te verkopen op Marktplaats. Zeker nu iedereen thuis moet blijven, de kinderen niet naar school gaan en het naar alle waarschijnlijk voor veel mensen een zomervakantie thuis wordt. Tja, als ik iets in mij hoofd heb…. Eenmaal thuis heb ik meteen een foto gemaakt en een advertentie aangemaakt op Marktplaats. Een half uur later had ik al een acceptabel bod en met de koper afgesproken dat de trampoline nog dezelfde dag opgehaald zou worden.

Toen moest ik de kinderen nog op de hoogte brengen. Zoonlief had er geen moeite mee. Onze dochter zei: “nee, waarom?”. Toen ik haar eraan herinnerde dat ze er dit jaar nog geen een keer op gesprongen heeft was haar weerwoord: “maar dat ga ik nog wel een keer doen hoor”. Yeh right, dat ken ik. Toen de trampoline gedemonteerd was, kwam er weer een heerlijke ruimte tevoorschijn in ons kleine tuintje. Ikke zou ikke niet zijn, als weer allerlei ideetjes opkwamen in mijn hoofd. Ruimte voor een zwembad? Ruimte voor een zonneterras? Ruimte voor een border? Ruimte voor een moestuintje?

Na wat brainstormen, is het uiteindelijk een combinatie geworden van een plantenborder met een flinke kruidenhoek en fruitboompjes. Twee dagen hebben we hard gewerkt. Planten uit de voortuin naar de achtertuin gehaald. Kruidenplanten gepoot: rozemarijn, salie, snijselderij, peterselie, bieslook, uienstengel, Marokkaanse munt, basilicum, aardbeienplantjes en vier fruitboompjes (pruimen, kersen, appel en peer).

Gewapend tegen de hooikoorts met tabletten, capsules, oogdruppels, neusspray en vasaline rondom de neus, heb ik heerlijk genoten van het wroeten in de zwarte aarde. ’s Nachts veel last gehad van de luchtwegen, maar zelfs dát kon de pret niet drukken. Het vooruitzicht van een heerlijk geurende plantenborder, was me dit alles meer dan waard.

De dag nadat de border klaar was, werden we verblijd met een aantal flinke regenbuien. Dit keer was het gras echt groener bij ons, dan bij de buren. Heerlijk, wat een explosie van groene kleuren en een heerlijk schoongewassen lucht.

Het zijn de kleine dingen die het doen en van deze kleine dingen word ik ontzettend gelukkig. Laat die zomer maar komen. Ook als wordt het waarschijnlijk een zomer die we voornamelijk in onze eigen tuin door gaan brengen. Onze tuin is quarantaine proof!

Een gedachte over “Wat ooit begon met een trampoline…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s