Happy, healthy en MS?

De afgelopen maanden waren anders dan anders en tegelijkertijd zo relaxed. Na mijn periode van ziek zijn in het eerste kwartaal van dit jaar, ben ik weer opgekrabbeld en zit ik weer lekker in mijn vel. Het einde van het schooljaar komt in zicht, de zomervakantie staat voor de deur, het zonnetje schijnt. Wat wil een mens nog meer?

Happy, healthy en MS? Bij mij kan het écht! Ik voel me happy en ik voel me healthy. Daardoor verdwijnt de MS steeds verder naar de achtergrond. Ik heb weer vertrouwen in mijn lijf. Ik heb nog wat voedingssupplementen aan mijn reeds bestaande riedeltje toegevoegd, waarvan ik denk dat die goed voor me zijn. Een goede weerstand is volgens mij de sleutel tot succes. Ik eet gezond, drink veel water met een smaakje zoals gember, citroen en munt, neem voldoende rust en vermijd stress. Conclusie: het gaat goed met mij!

Beetje bij beetje gaat de samenleving weer een beetje terug naar normaal. Voor zover het nog wordt zoals het ooit was…. Maar daar laat ik me niet over uit. Er wordt al zoveel gezegd. Ieder moet het zijne er maar van denken, zonder een mening aan iemand anders op te dringen.

Naast het uitbreiden van de inname van voedingssupplementen, heb ik mijn dagelijkse middagdutje weer ingevoerd. Niet “even” op de bank maar echt naar bed. Rolluiken dicht, deur dicht en pyjamaatje aan. Soms slaap ik een uur, soms anderhalf en soms ook helemaal niet. Maar die rust doet me ontzettend goed. Hierdoor voel ik me in de avond ook weer een beetje mens.

Ik ben veel bezig in de tuin, begin zelfs groene vingers te krijgen! Dat wroeten in de grond doet me erg goed. Ik geniet van het mooie weer. Ik ben weer lekker aan het werk voor 15 uur per week. Ik weet steeds beter wat ik wil en wat ik niet (meer) wil. Waar ik energie van krijg, en wat energie slurpt dus wat ik beter achterwege kan laten. Alles hangt samen met het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

Voor nu kruip ik weer lekker in mijn happy bubbel en ga ik genieten van alles wat dit mooie jaargetijde te bieden heeft. Knetterhete zon (iets minder mag ook gerust), fikse onweersbuien om af te koelen, gezellig buiten eten, lekker op de fiets naar het werk. Laat het maar allemaal gebeuren, ik ben er helemaal klaar voor.

Ik wens jullie, lieve lezers en lezeressen, een fijne tijd toe. Geniet van de zomer, of dit nu in eigen land, buitenland of hintergarten is. Neem je rust, relax en geniet….

img_8729

 

Advertentie

7 gedachten over “Happy, healthy en MS?

  1. Zou zomaar mijn verhaal kunnen zijn, maar dan ook precies: ik voel me goed, lekker ‘klooien’, maak me niet druk, heb het middagdutje redelijk vaak nodig en slaap dan 1 tot anderhalf uur, werk in de tuin, lees, fiets en ben gelukkig 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s