Wat is wijsheid?

In november boekten wij onze zomervakantie naar Griekenland. Lesbos om precies te zijn. Het land van herkomst van onze twee hondjes. Deze reisbestemming stond al heel lang bovenaan mijn wensenlijstje. Juli 2020 zou het er eindelijk van komen. Maar toen kwam het coronavirus in onze wereld. En dat virus zette de hele samenleving op zijn kop, inclusief de reisbranche. Het was dus maar de vraag of de reis naar Lesbos door zou gaan.

De afgelopen weken gingen er steeds meer landen van code oranje naar code geel. Griekenland bleef nog oranje, met verplichte coronatest en quarantaine plicht bij binnenkomst van het land. Overal in de media kon je lezen, dat Griekenland per 1 juli “open” zou gaan voor toeristen. Quarantaine plicht zou vervallen. Je moest je uiteraard wel houden aan de daar geldende coronamaatregelen en er zouden steekproefsgewijs coronatesten uitgevoerd kunnen worden. Echter op 29 juni, de datum van afbetalen, was er nog niets officieel bekend. Dus kregen we uitstel van betaling.

Ondertussen waren wij nog steeds op het verlossende woord van de reisorganisatie aan het wachten. Tot afgelopen zondag heb ik steeds geroepen dat áls we op vakantie zouden kunnen gaan, we ook daadwerkelijk in het vliegtuig zouden stappen. Het leek me heerlijk, even een weekje naar de Griekse zon. Weliswaar mét mondkapje en met in het achterhoofd dat het een iets andere vakantie zou worden.

Ondertussen had ik al vanalles gelezen over de coronamaatregelen in Griekenland. Zou het een meetlat vakantie worden? Want de coronamaatregelen logen er niet om. Afstand in het zwembad, op het strand, in een restaurant. Tja, de twijfel sloeg een beetje toe. In hoeverre kon je nog rekenen op een relaxte vakantie?

Toen werd dochterlief ziek. Neusverkouden, loopneus, keelpijn, oorpijn. Helemaal niet vreemd voor haar, want deze klachten heeft ze wel vaker. Na een paar zwemfeestjes weet je bijna dat dat gaat gebeuren, zij is daar heel gevoelig voor. Echter met deze eventuele vliegreis in het verschiet mét een dochter met corona-achtige klachten, begon ik het toch wel een beetje benauwd te krijgen. Na een nachtje piekeren, overdag tanken en boodschappen doen in Duitsland met mondkapje (echt niet prettig) en diverse berichtgevingen over overvolle vliegtuigen, hebben we toch maar de knoop doorgehakt en besloten om dit jaar niet op vakantie te gaan. We hebben de vakantie, dankzij de goede service van de reisorganisatie, kosteloos om kunnen boeken naar augustus 2021. Toch wel een geruststelling. Er viel een last van mijn schouder, die ik onbewust toch steeds met me meegedragen had.

Uit de vele reacties die ik kreeg op mijn app berichtje dat we niet naar Griekenland zouden gaan, bleek dat iedereen het een zeer verstandig besluit vond om niet te gaan. Was ik dan al die tijd een uilskuiken geweest om, ondanks alles wat er speelt in de wereld, toch op vakantie te willen gaan? Blijkbaar wel. 

Dus ook voor ons worden het drie weken Hintergarten met hier en daar een leuk uitstapje en ’s nachts lekker in ons eigen bedje. Ik heb er nu al zin in!

img_8737

3 gedachten over “Wat is wijsheid?

  1. Heel jammer omdat je je zo verheugd had, maar goed besluit lijkt me. Volgend jaar maar de plek bekijken waar jouw lieve viervoeters vandaan komen 🙂 Ben zelf al eens op Lesbos geweest, ik herinner mij dat het gemoedelijk en rustig was (was begin jaren negentig). Heb het fijn deze zomer thuis met elkaar!

    Geliked door 1 persoon

  2. Tja, wat is wijsheid, een ieder moet zelf weten of een vliegvakantie handig/leuk/verstandig is in deze tijd. Ik denk dat jullie de juiste beslissing hebben genomen, en je verheugen op een vakantie naar Lesbos in – hopelijk – normale tijden is toch heel wat leuker. En die mondkapjes, pffff, ben net met zoonlief naar het stort gereden en ook daar (in Deutschland dus) mondkapjesplicht. Mijn man zegt altijd dat ik niet moet zeuren, hij werkt al ruim dertig jaar als tandarts met mondkapje ….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s