Staycation

Deze zomer voor ons geen buitenlandse reis maar gewoon een staycation in Rundumhausen, Hintergarten, Tuinesië of Côte de Jardin. Hoe je het ook noemen wilt, we hebben in ieder geval genoten van deze vakantiebestemming.

Mooie stad Leiden

Het genieten begint al meteen doordat je geen vakantiestress hebt: koffers inpakken, zijn we niets vergeten, rijden we goed, komen we niet te laat…. Twee nachtjes hebben we overnacht in Leiden. Voor de rest elke ochtend lekker wakker worden in je eigen bed. Geregeld een keertje uiteten in eigen dorp. We hebben veel ondernomen en tegelijkertijd ook tijd genoeg gehad om te lummelen.

Lekker uitwaaien in Katwijk

In onze hintergarten hebben we een kleine moestuin aangelegd, het zogenaamde square food gardening. (Moes)tuinieren is inmiddels een hobby geworden. Net als rondneuzen in kringloopwinkels wat manlief altijd al graag deed. Inmiddels doe ik fanatiek met hem mee. We hebben de zestiende verjaardag van onze zoon gevierd. Lekker gewandeld met onze honden. Maar ook een bijzondere wandeling met alpaca’s gemaakt en met een sloep gevaren op de Maasplassen in Midden-Limburg. Allemaal leuke uitjes en dat zo dichtbij huis.

Square food gardening

Heerlijk om even helemaal uit het alledaagse ritme te zijn. Maar na drie weken ook wel weer fijn om aan het werk te gaan. Want alhoewel ik aan rust geen gebrek heb gehad, is het ontbreken van ritme en regelmaat tezamen met een ander eetpatroon toch niet echt bevorderlijk voor mijn MS en ikke. Dat heb ik de afgelopen dagen helaas ondervonden. Dus ga ik morgen weer lekker aan het werk. De kinderen hebben nog vakantie dus die “moet” is er nog even niet. Dat geeft nog steeds een bepaalde rust. En die regelmaat en ritme volgen dan vanzelf wel weer.

Hier word je zo zen van

De zomervakantie was dit jaar anders dan anders. Net zoals alles tegenwoordig anders dan anders is. Maar daardoor beslist niet minder geslaagd.

4 gedachten over “Staycation

  1. Wat een heerlijke foto’s! Fijn dat je ook dichtbij zo hebt genoten met elkaar. Moestuin ziet er goed uit, zal vast goed smaken :-). Werkze maar weer en lekker nog even genieten van de zomer.

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie collages en zo een groentetuin ga ik volgend jaar ook eens maken op mijn balkon.Klein tuin had ik al vergaard aldaar en de bloemen doen het er goed. Alpaca’s zijn mooie dieren daar heb ik ook eens een keer een schrijven aan gewijd op de natuur website. Ja ik heb er 2 want bij de ene kon ik niet alles kwijt wat ik wilde. En leiden is zeker een mooie stad . Wens je fijne dag vandaag en wellicht kom ik nog eens op visite. Groetjes, Tine

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s