Gehamer, geklop, geboor en gebeitel

Naar aanleiding van een telefonisch consult met de neuroloog, meldde ik me op dinsdag 25 augustus in de vroege ochtend bij de afdeling Radiologie voor een MRI scan. Gezien mijn klachten van het afgelopen jaar, vond de neuroloog het verstandig om een uitgebreide scan te laten maken van mijn hersenen en cervicale wervelkolom (halswervels). Als deze scan geen nieuwe plekken laat zien, mag ik in 2021 een jaartje overslaan. Als deze scan wel nieuwe afwijkingen laat zien, wordt het een ander verhaal.

De dagen voor de MRI ben ik onrustig en prikkelbaar. Diep van binnen voel ik goed, dat ik steeds een beetje inlever terwijl ik tegelijkertijd toch geen echte terugval meer heb gehad. Het zou dus in principe gewoon goed moeten zijn. Maar wat als het toch foute boel blijkt te zijn?

De grote machine maakte een herrie niet normaal zeg, en dat op de vroege ochtend. Het leek wel een werkplaats. Er speelde een muziekje op de achtergrond maar dat werd grotendeels overstemd door gehamer, geklop, geboor en gebeitel. Terwijl de magneet plaatjes maakte van mijn binnenkant, dacht ik na over de uitslag van deze scan. Stiekem werd ik toch wel wat nerveus.

Door corona maatregelen, vindt er wederom een telefonisch consult plaats om de uitslag te bespreken. De situatie in mijn hersenen is stabiel gebleven. In de halswervels zijn de plekken nog wel zichtbaar maar iets vervaagd. Echter, bij toeval zijn de bovenste twee wervels van de thoracale wervelkolom (wervels bij de borstkas) nu ook weer in beeld gebracht. In 2017 is dit gedeelte van de wervelkolom geheel in beeld gebracht en waren hier geen afwijkingen zichtbaar. Nu wordt door de radioloog in het verslag beschreven, dat er een plek zit die groter is geworden t.o.v. 2017. Ik vraag de neuroloog of die plek dan nieuw is, omdat er destijds volgens het verslag geen afwijkingen waren. Of zat die plek er toen ook al? Dat maakt natuurlijk wel verschil.

De neuroloog bekijkt n.a.v. van mijn vraag beide scans nogmaals goed en komt tot de conclusie, dat deze plek er toen ook al zat en dat die een beetje groter geworden is. Toch vindt ze dit niet verontrustend, omdat de rest rustig gebleven is. Ze vraagt nogmaals naar specifieke klachten, die deze plek zouden kunnen veroorzaken. Deze heb ik niet (gehad). Daarop besluit ze dat we verder gaan op de ingeslagen weg en dat dit geen reden is om te starten met medicatie. Echter, ik moet over een half jaar weer terug op controle. Ze wil dit wel goed vervolgen. Dus van een jaartje overslaan is helaas geen sprake maar ja, als dat het enige is…. Daar heb ik dan geen moeite mee.

Al met al een goede uitslag waarbij een klein alarmbelletje ging rinkelen. Uiteraard blijf ik dit zelf goed in de gaten houden en trek ik aan de bel als ik het niet vertrouw.

Advertentie

3 gedachten over “Gehamer, geklop, geboor en gebeitel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s