Herfstperikelen

De heerlijke nazomerdagen zijn inmiddels overgegaan in de herfst. Veruit mijn favoriete seizoen. Hevige plensbuien, flinke rukwinden maar sporadisch ook zonnige dagen en prachtige kleuren in de natuur. ’s Avonds weer gezellig de kaarsjes aan en lekker onder een dekentje op de bank.

Zoals ieder jaar aan het begin van dit seizoen, viel de uitnodiging voor de grieppriek op de deurmat. En zoals ieder jaar heb ik weer vriendelijk bedankt voor dit chemisch goedje. Ik ben er meer dan ooit van overtuigd, dat een gezonde leeftstijl het allerbeste vaccin is, dat je je lijf kunt geven. Gezond eten, voldoende bewegen, geregeld naar buiten frisse lucht opsnuiven, stress vermijden, voldoende rust nemen en genoeg slapen.

Dit geldt overigens ook voor het Corona vaccin. Een ieder die zich er beter bij voelt, om dit vaccin te nemen…. vooral doen. Ik hoef het niet. Niet dat ik denk dat ik ongenaakbaar ben of zo. Natuurlijk kan een virus, of dit nu griep of Covid-19 is, mij te pakken krijgen. Dan nóg ben ik ervan overtuigd dat ik goed genoeg voor mijn lijf zorg, zodat het zo’n virus wel aan kan. Ik maak me daar eigenlijk helemaal geen zorgen over.

De afgelopen maanden heb ik veel te veel gesnoept en me minder gehouden aan mijn eetregime. Suiker is echt killing voor Mijn MS en ikke. Ik merk dat meteen aan mijn energielevel en zit dan niet lekker in mijn vel. Toen mijn weegschaal ook nog eens een paar kilootjes meer aangaf, wist ik dat het tijd was om mijn eigen maatregelen te nemen.

Eerst een 10-daags detoxkuur om mijn lijf te reinigen. De eerste dagen had ik knallende hoofdpijn van de ontwenning. Suiker is zo verslavend. Moeiteloos ben ik daarna weer overgestapt op het eetpatroon zoals ik dat volgde bij Anders eten bij MS. Om die paar extra kilootjes te laten verdwijnen, volg ik momenteel het 5:2 vastendieet, wat heel goed aansluit bij het MS eetpatroon. Het betekent niets meer of minder dan twee dagen per week vasten en de andere dagen normaal eten.

Om mijn immuunsysteem wat extra te voeden, neem ik mijn gebruikelijke voedingssupplementen en heb ik daar nog een paar dingen aan toegevoegd, ik noem het mijn anti-Corona recept. Dit recept bestaat uit: Omega-3 visolie, vitamine C en D3, Quercetine, selenium, zink en magnesium. Dit tezamen met de gezonde voeding en voldoende beweging zorgt ervoor, dat ik weer lekker in mijn vel zit en dat ik vol vertrouwen dit herfst- en winterseizoen in ga.

De geplande activiteiten voor herfstvakantie zijn nagenoeg allemaal geannuleerd. Ik vind dit vooral jammer voor de kinderen, die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt op school om hun achterstanden weer in te halen. Zelf heb ik er minder moeite mee, ik vind het wel prettig om in mijn eigen bubbel te vertoeven. Voor alle anderen die er wel moeite mee hebben: betere tijden zullen weer aanbreken, alleen nu even niet. We zullen met z’n allen door deze zure appel heen moeten. Laat deze nou perfect passen in mijn 5:2 vastendieet….

Advertentie

3 gedachten over “Herfstperikelen

  1. Doen wat goed voelt voor jezelf is altijd het beste. Ik slik zelf al jaren hoge doseringen vitamine D3 en C. Voel het ook altijd aan de energie als ik een keer ‘slechter’ eet. Ik heb niets met zoetigheden (ik vind een banaan al te zoet), maar heel veel met kaas o.a. Vind het dapper dat jij kunt vasten, ik word nog zwakker in energie als ik dagelijks niet voldoende (gezond) eet.
    Geniet van de herfst, het is prachtig nu idd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s