Ik begrijp het gewoon niet

Tijd genoeg om na te denken tijdens deze 10-daagse quarantaine. Over alles wat er momenteel gaande is. Over de persconferentie van afgelopen week. Over de maatregelen voor de kerstdagen. En bij al deze gedachten overheerst er één: ik begrijp het gewoon niet. Alhoewel er al veel over gezegd is en ik me eigenlijk had voorgenomen om er niet over te bloggen, heb ik toch besloten om me eenmalig uit te spreken. Daarna houd ik mijn mond….. over dit onderwerp dan….

Het aantal besmettingen in Nederland neemt toe. Ondanks het verplicht dragen van een mondkapje en het sluiten van de horeca. Gevolg van de overvolle winkelstraten tijdens Black Friday? Zou zo maar eens kunnen. Waarom werd deze drukte toegestaan? Om de detailhandel te behoeden voor faillissementen? Maar de horeca dan? Ik begrijp het gewoon niet.

Vanwege de stijgende besmettingsaantallen, komen er geen versoepelende maatregelen voor de kerstdagen. Je mag niet meer dan drie personen thuis op bezoek ontvangen per dag. Dit betekent dus dat wij niet met ons gezin op bezoek mogen bij mijn moeder of schoonouders. Zij mogen echter wel bij ons op bezoek komen. Uhhh? Ik begrijp het gewoon niet.

Kijk, de jeugd zal het niet heel erg vinden om het “verplichte” bankzitten met kerst bij grootouders of familie een jaartje over te slaan. Maar dat ze straks verplicht op oudejaarsavond bij pa en ma op de bank moeten blijven zitten? Dat is echt not done. Want terwijl dit amusement hun afgenomen wordt, moeten ze wel naar school, moeten ze wel werken in de supermarkt of krantjes bezorgen. Ik begrijp het gewoon niet.

Hoe moet het dan wel? De beste stuurlui staan aan wal. Ik begrijp dat ik door mijn uitspraken misschien ook wel tot deze stuurlui behoor. Ik benijd de mensen niet die het afgelopen jaar beslissingen moesten maken, om het coronavirus onder controle te krijgen. Want deze mensen zullen het nooit goed doen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik begrijp echt wel dat er maatregelen nodig zijn, anders blijft dit virus zich verspreiden. Maar niet alle maatregelen werken en sommige zijn zelfs helemaal niet te begrijpen.

Mijn voorstel zou zijn: beperk de groepsgrootte tijdens de feestdagen tot maximaal 10 personen per huishouden. Gooi de horeca open. Laat de mensen die graag op stap willen in een soort van corona gecontroleerde situatie het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen. Sluit begin januari de scholen en de niet noodzakelijke detailhandel voor twee weken. Laat de jeugd online les volgen en even niet werken in de supermarkt. Beperk contacten met ouderen en kwetsbaren. Start zo snel mogelijk met het vaccineren van mensen die dit graag willen en laten we in godsnaam weer overgaan op het normale dagelijkse leven, zonder beperkende maatregelen.

Het zou natuurlijk best kunnen dat mijn gedachten te kort door de bocht zijn. Dat ik misschien te simpel denk of helemaal in de verkeerde richting. Maar, ik heb mijn zegje gedaan. Dit gezegd hebbende houd ik vanaf nu wijselijk mijn mond want misschien begrijp ik het gewoon niet….

4 gedachten over “Ik begrijp het gewoon niet

  1. Vervelend dat je zoon het virus toch ook heeft opgelopen. Hopelijk is hij inmiddels opgeknapt en is de rest van het gezin nog steeds gezond.
    Om eerlijk te zijn snap ik er ook niet heel erg veel van. Maar een oplossing heb ik ook niet. Ik kan me wel in jouw idee vinden!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s