Doei 2020, hallo 2021

Op de laatste dag van dit jaar, een laatste blog van dit jaar. Een blog met een terugblik op het afgelopen jaar. Misschien ten overvloede, want er is al zoveel gezegd over 2020, zowel positief als negatief. 2021 kan volgens mij alleen maar beter worden. Alleen dat al, is een goed vooruitzicht.

Het jaar 2020 was hét jaar van het Covid-19 virus. Dit virus zorgde voor onbekende en ongekende situaties. Persconferenties, coronamaatregelen, mondkapjes, thuiswerken, ontevredenheid, onwetendheid, onrust, angst en verdriet. Tegelijkertijd bracht Covid-19 het dagelijks leven bijna tot stilstand, gaf rust en bezinning bij veel mensen. Situaties van hollen en stilstaan werden veelal situaties van stilstaan. Hollen was niet meer altijd nodig, we bleken zelfs goed zonder te kunnen.

Hoe nu verder? Het jaar 2021 wordt ongetwijfeld het jaar van het vaccin. Volgens velen de redder in nood. Of dit daadwerkelijk zo is, weet niemand. Althans, nú nog niet. Wat we ook niet weten is of de coronamaatregelen ons tot ver in het nieuwe jaar blijven achtervolgen. Of nemen we snel genoeg afscheid van de anderhalve meter maatschappij en het mondkapje? Komt er weer ruimte voor feestjes en gezelligheid? Kunnen we weer in een ongedwongen sfeer gaan eten in een restaurant of een terrasje pikken? Ik heb geen antwoorden op deze vragen. Heb er wel gedachten bij, maar dat is meer wishfull thinking.

Ik heb geen goede voornemens, want daar doe ik niet aan. Elke dag is een dag voor een nieuw begin of een goed voornemen. Elke dag kun je terug kijken op wat achter je ligt, kun je er over denken of het beter of anders had gekund. Het enige wat ik wel van harte hoop voor het nieuwe jaar is, dat mijn MS rustig blijft. Op wat vage klachten na, gaat het goed met mij. Ik lijk eindelijk de juiste balans gevonden te hebben tussen werk en privé, ontspanning en verplichting.

Dus desondanks het vreemde jaar wat we achter de rug hebben, kijk ik met een goed gevoel terug op 2020. Tegelijkertijd ben ik meer dan ooit klaar voor het nieuwe jaar. We gaan zien wat 2021 ons gaat brengen.

Ik wens iedereen een rustige en gezellige jaarwisseling en alle geluk en liefde voor 2021!

Advertentie

3 gedachten over “Doei 2020, hallo 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s