Ga ik dit met jullie delen? (deel 3)

Na een goede nachtrust stond ik dinsdag op met een wolkig en wazig hoofd. In het Engels noemen ze dit met een mooi woord: brainfog, oftewel hersenmist. Máár ik had mijn gevoel voor evenwicht weer terug en neigde niet meer naar rechts te vallen. Ik was nog wel wat duizelig, maar dat was een peulenschilletje in vergelijking met de vorige dag. Uiteraard heb ik me ziek gemeld. Alleen de gedachte al om in de auto of op de fiets te moeten stappen deed me huiveren. Wat als het weer terug komt?

Dat ziekmelden is voor mij ook altijd zo’n dingetje. In het begin van 2020 ben ik een aantal weken ziek thuis geweest. Daarna ben ik de rest van het jaar niet meer ziek geweest. Dat voelt goed en is voor mij echt heel belangrijk. Het geeft me een gevoel dat ik meetel en niet bij het minst of geringst uitval. Nu is net de tweede week van het nieuwe jaar voorbij, en heb ik al twee ziekte dagen achter mijn naam staan. Grrrr…. daar baal ik zo van. Hopelijk zijn het ook meteen de laatste ziekte dagen voor de rest van dit jaar….

Maar goed, ik dwaal af. Terugdenkend aan wat er de vorige avond gebeurd was, besloot ik om contact op te nemen met de MS verpleegkundige voor overleg. Zij vond de situatie dusdanig zorgelijk, dat ze een spoedafspraak plande bij mijn eigen neuroloog. Donderdag kon ik al terecht. Dat stelde me al iets meer gerust. De angst zat er goed in, maar waarschijnlijk kon de neuroloog die angst een beetje weghalen. De rest van de dinsdag verliep heel rustig. Ik heb amper iets gedaan, was nog heel duf en heb veel geslapen.

Woensdag werd ik een stuk fitter wakker. Mijn brainfog was weg, ik was niet meer duizelig en ik voelde me weer mezelf. Nogmaals terugdenkend aan maandagavond, leek het wel een boze droom. Niet iets wat echt gebeurd was. Langzaam vervaagde ook de angst dat het nog een keer zou gebeuren. Misschien was het een eenmalig iets geweest. Ineens leek een spoedafspraak een beetje overdreven. Ik heb overwogen om ‘m af te zeggen. Hoezo, struisvogelpolitiek?

Ik besloot om dr. Google te raadplegen. Gewoon om eens te kijken waar deze symptomen bij konden passen. Ik kwam uiteindelijk steeds weer terug op twee dingen: óf een bijwerking van de medicatie die ik gebruik voor mijn blaas (voor MS gerelateerde klachten). Óf iets wat lijkt op Ménière en dus te maken heeft met het evenwichtsorgaan.

Bijwerking van de medicatie leek me vreemd aangezien ik deze medicijnen al een half jaar gebruik, zonder eerder klachten te hebben gehad. Maar de bijsluiter gaf deze klachten wel duidelijk aan, als meest voorkomende.

De symptomen die bij Ménière hoorden, waren precies de symptomen die ik ook had gehad. Nadat ik wat meer informatie hierover had opgezocht, was ik er steeds mee van overtuigd, dat het niet MS gerelateerd was maar dat ik het eerder in de hoek van de KNO (keel, neus en oren) moest zoeken. Allemaal dingen die ik opschreef om donderdag te bespreken met de neuroloog. Want uiteindelijk leek het me beter om toch maar gewoon te gaan.

Wordt vervolgd….

2 gedachten over “Ga ik dit met jullie delen? (deel 3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s