Normaal

Terwijl het dagelijkse leven op het moment verre van normaal is, werd mijn leven de afgelopen week wel weer normaal. Voor zover normaal te noemen. De totale lockdown, de avondklok…. De strenge coronamaatregelen halen ons hele dagelijkse leven overhoop of misschien kan ik beter zeggen dat ze ons dagelijks leven stil zetten. Toch heb ik er weinig last van. Sinds die vervelende aanval, inmiddels alweer vier weken geleden, ben ik in alle rust opgeknapt en voel ik me weer als vanouds.

De duizeligheden zijn weg en vorige week werd ik ’s ochtends wakker en vond ik het akelig stil. Ik begreep het in eerste instantie niet maar al gauw kwam ik tot de ontdekking dat mijn vreselijk irritante oorsuis ook verdwenen was. Het werd weer rustig in hoofd. Op 1 februari kreeg ik weer even te maken met herrie aan mijn hoofd toen ik in de MRI scan lag. Gelukkig bleef het ondanks alles wel rustig in mijn hoofd en had ik er toch wel vertrouwen in, dat alles goed zou komen.

Wachten duurt lang, zeker als je wacht op een uitslag die allesbepalend kon zijn. Gelukkig heb ik op Netflix de serie Outlander ontdekt, en verkeer ik elk vrij uurtje in Schotse/Engelse sferen en ben ik even ver weg van alles waar ik me zorgen over maak(te).

Vandaag was het zover en kreeg ik middels een telefonisch consult de uitslag: goed nieuws! Geen nieuwe MS plekjes te zien. Naar alle waarschijnlijkheid is die aanval dus toch veroorzaakt door het evenwichtsorgaan. Dat maakt het gebeuren niet minder vervelend, maar is voor mij gewoon het beste nieuws wat ik kon krijgen. Mijn MS houdt zich nog steeds rustig en dat wil ik graag zo houden.

Mocht het zich weer voor doen, moet ik meteen aan de bel trekken. Zo niet, hoef ik pas over een half jaar terug op controle. Ik ben blij, heel erg blij zelfs. Er is de afgelopen weken veel door mijn hoofd gegaan. Gelukkig is niets van dit alles werkelijkheid geworden. Gauw vergeten en weer doorgaan met waar we gebleven waren.

3 gedachten over “Normaal

  1. Wat fijn dat het niet MS-gerelateerd is, heel blij voor jou! Hopelijk blijft die vreselijke duizeligheid lang weg om nooit meer terug te komen, Ik ken het, het is vreselijk en ook angstig, Blij dat jij je beter voelt, you go girl x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s