Winter wonderland

Geheel onverwacht geniet ik momenteel van een mini-voorjaarsvakantie, in winterse sferen. Toen manlief besloot om dit jaar geen winterbanden op de auto te leggen maar de zomerbanden eerst op te rijden, konden we natuurlijk niet weten dat er nog zo’n winters weer op komst zou zijn. Aangezien ik in dit weer niet op pad durf met een auto met zomerbanden, besloot ik om een paar dagen vrij te nemen. Wat gelukkig mogelijk was op mijn werk. Bij deze: dankjewel collega’s 😊.

Daar waar we vorig jaar naar Zweden moesten rijden om te vertoeven in een winter wonderland, hebben we het nu in ons eigen kikkerlandje. Of misschien kan ik nu beter zeggen: ijsberenlandje. Zondag en maandag waren bar en boos met een snijdende koude wind en flinke sneeuwbuien. Sinds gisteren is het aangenaam winters weer. Weliswaar koud maar met een strakke blauw lucht en een heerlijk zonnetje is het heerlijk om buiten te zijn. Het is dus beslist geen straf om een paar dagen vrij te hebben.

In Zweden maakten we een sledetocht met honden. Hier maak ik een ronde met mijn eigen hondenspan. De spikes onder de schoenen, met het geluid van krakende sneeuw en het zicht op een prachtig wit landschap. Ik denk tijdens het wandelen vaak terug aan onze vakantie in Zweden. De wereld zag er toen nog heel anders uit. We hadden toen wel gehoord van een of ander Chinees virus maar dat was op dat moment nog de ver-van-mijn-bed show. Wisten wij veel wat ons nog allemaal te wachten stond.

Als ik genoeg heb van de winterse sferen buiten, en nodig weer opgewarmd moet worden, nestel ik me binnen lekker met een deken op de bank. Volg ik op Netflix de avonturen van Jamie en Claire Fraser in Outlander. De boze buitenwereld is deze dagen heel ver van me vandaan en ik moet zeggen dat ik meer dan ooit geniet in mijn eigen sneeuwbubbel.

De vakantie in Zweden was een heerlijke tijd maar deze mini-voorjaarsvakantie is er ook één die vastgelegd moet worden in een blog. Eigenlijk zou ik vandaag moeten werken. In plaats daarvan zit ik nu lekker aan de keukentafel een blog te schrijven en geniet ik met volle teugen van mijn uitzicht op een besneeuwde tuin, de lekker warmte binnen, het vooruitzicht op een sneeuwwandeling zo meteen en van de rust in mijn lijf.

Life is good ❤️

Advertentie

3 gedachten over “Winter wonderland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s