Moestuinkoorts

Een paar weken geleden was Nederland in de ban van de schaatskoorts. Zelf had ik daar niet zoveel last van, maar diegenen die erg graag schaatsen, hebben een paar heerlijke dagen gehad. In een paar dagen tijd sloeg de schaatskoorts om in hooikoorts. Gelukkig niet voor iedereen, maar wel voor diegenen die hier last van hebben. Ik hoor trouwens van steeds meer mensen dat ze er last van hebben. Helaas ben ik ook een van hen, die niet vrolijk worden van dit mooie voorjaarsweer. Eigenlijk zeg ik het verkeerd: ik word wel vrolijk van het mooie voorjaarsweer, maar niet van de gevolgen hiervan.

Het is een ware explosie in de natuur met pollen van de Els en de Hazelaar. Ik heb daar dusdanig last van dat ik de hele dag met rode huilogen rondloop, met hoofdpijn, met kriebels in de neus, de keel en zelfs in de oren. Daarbij een duffe kop en vermoeidheid. Medicijnen verlichten een beetje maar de allerbeste remedie is binnen blijven. Dat is nou nét niet wat je wilt, zodra de eerste zonnestralen doorkomen. Toch zit er op het moment niets anders op.

De enige momenten die ik buiten kom, zijn als ik naar het werk fiets en de honden uitlaat. Kostbare momenten waar ik ontzettend van geniet en achteraf weer veel last van heb, maar dat is dan maar zo. Het is zo lekker om buiten te zijn en die warme zon op je gezicht te voelen.

Gelukkig kan ik binnen ook bezig zijn met buiten. Hoe dan? Nou, terwijl de hooikoorts me behoorlijk parten speelt, heb ik inmiddels ook een andere koorts te pakken, namelijk de moestuinkoorts. Daar waar ik vorig jaar nog kant-en-klare plantjes kocht voor in mijn moestuintje, ga ik dit jaar zelf zaaien. Ik heb hier de afgelopen maanden veel over gelezen, spullen aangeschaft en zaden gekocht. Officieel gaat het moestuinseizoen 1 maart van start, maar ik ga vandaag beginnen. Ik kan gewoon niet meer wachten.

Ik begin vandaag met diverse soorten tomaten en koolrabi. De bonen ga ik alvast weken zodat die morgen geplant kunnen worden. Over een paar weken zaai ik de tuinkruiden zoals bieslook, peterselie en basilicum. De tuinkruidenbak en moestuinbak is al omgespit en klaar. Dus laat maar komen dat mooie weer, ondanks de hooikoorts. Als het zonnetje schijnt, ziet de wereld er een stuk mooier uit ☀️

3 gedachten over “Moestuinkoorts

  1. Niet fijn, die hooikoorts. Zelfs ik (nooit hooikoortsgevoelig geweest) had de afgelopen dagen ineens last van jeukende en prikkende huilogen. Dacht vooral, als ik dit al heb moet het wel vreselijk zijn voor echte hooikoortsmensen.
    Maar wel fijn voor je, die moestuinkoorts! Mooi die passie te zien. Heel benieuwd naar het resultaat straks. Je weet inmiddels dat ik ook erg van het buitenleven ben, heerlijk is het hè? Ik ben meer van de bloemetjes, maar onze jongste is ook helemaal into gewassen kweken dit jaar. Denk dat ik haar wel tips kan geven via jou. Tuinieren en honden, kan geen therapie tegenop inderdaad 😉
    Goede oogst en fijne tijden gewenst. En buiten zijn zonder die stomme hooikoorts.
    Liefs voor jou.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s