Ikke 3.0

Vóór februari 2017 was het gewoon ikke. Ná februari 2017 werd het mijn MS en ikke, oftewel ikke 2.0. Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder. Na de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, is er een nieuwe versie ontstaan, ikke 3.0. Het gaat elke dag beter, maar het is nog lang niet wat het moet zijn. Het is ook maar de vraag of het nog ooit wordt, wat het eerst was. Ik ben de afgelopen vier jaar best stabiel gebleven. Misschien breekt er nu een tijd aan, dat de achteruitgang langzaam inzet.

Ik heb veel onrust in mijn hoofd en in mijn lijf. Wat mij dwars zit, heeft te maken met acceptatie. En dat is iets, wat ik zelf zal moeten doen. Achteruitgang voelt nooit goed. Een manier vinden om er mee om te gaan is lastig. Daar is tijd voor nodig. En ruimte. En rust. Gedachtes op een rij zetten, orde scheppen in de chaos in mijn hoofd. De focus afhalen van de dingen niet er niet meer zijn en de focus richten op wat er nog wel is. Laat ik vooral niet vergeten, dat er nog heel veel wel kan!

Afgelopen vrijdag ben ik bij de KNO-arts geweest. Nu ik er weer wat beter aan ben, was er meer mogelijk qua onderzoek en hebben we een goed gesprek gehad. Alhoewel de duizeligheidsklachten afgenomen zijn, heb ik nog steeds klachten die met een stoornis van het evenwichtsorgaan te maken hebben. Dit bleek ook uit de onderzoeken die ik vrijdag al heb gehad. Er volgt nog een evenwichtsonderzoek in juni dat meer duidelijkheid moeten geven of de versie ikke 3.0 blijft bestaan of dat er weer een nieuwe versie op komst is.

Advertentie

6 gedachten over “Ikke 3.0

  1. Wat doe je het goed! Er is enorm veel moed en energie nodig voor acceptatie. Waarbij je hopelijk ervaart dat loslaten op den duur meer rust biedt dan het verdedigen van of vasthouden aan.
    Liefs voor jou 3.0 xxx

    Geliked door 1 persoon

  2. Acceptatie is ook gewoon heel erg lastig en achteruitgang ook. Maar na achteruitgang kan je ook weer heel wat jaren stabiel zijn natuurlijk. Het is gewoon niet te voorspellen met MS, dat maakt het zo moeilijk. Hopelijk voel je je snel weer wat fijner!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s