De taxi staat voor….

Het einde van een schooljaar is vaak een drukke periode voor een gezin met schoolgaande kinderen. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven. Maar aangezien onze zoon al vroeg aan zijn zomervakantie begonnen is omdat hij eindexamen heeft gedaan en onze dochter redelijk relaxed de toetsweken in ging, dacht ik dat het dit jaar bij ons wel mee zou vallen met de drukte. Tja… Dat had best zo kunnen zijn maar….

We hadden besloten om onze badkamer te laten verbouwen. Dit zou in de weken voor onze zomervakantie plaats gaan vinden. Een verbouwing brengt natuurlijk troep, chaos en onrust met zich mee. Maar we hadden ons goed voorbereid en we hebben de verbouwing in zijn geheel overgelaten aan een ervaren klusspecialist, dus dat zou wel goed komen.

Maar dan besluit onze zoon redelijk last minute om zich aan te sluiten bij een gelegenheidsband die optreedt bij de diploma-uitreiking op hun school. Dus moet er gerepeteerd worden. Die repetities vinden plaats op een locatie die niet met de bus bereikbaar is. Met een basgitaar en versterker op de fiets is niet echt handig, dus moet er gebracht en gehaald worden. Oké, agenda erbij en plannen maar. De taxi staat voor….

Manlief is in de garage aan het klooien met tape en een schaar en snijdt daarbij op de een of andere ongelukkige manier een paar pezen in zijn voet door. Bezoek aan huisartsenpost, bezoek aan SEH met als gevolg een week gips, een bezoek aan de traumapoli, een operatie en wederom in de gips. Ach, wat extra ziekenhuisbezoek, kan er ook nog wel bij. De taxi staat voor….

Tussen alle taxiritten door moet er ook nog gewerkt worden, moeten de honden worden uitgelaten, moeten er boodschappen worden gedaan en gaat het huishouden gewoon door. Aangezien het gipspootje beslist niet belast mag worden, voorzie ik manlief van eten en drinken en help ik hem met de dagelijkse verzorging. Ook erg handig dat het toilet beneden gesloopt is en verbouwd wordt. Poetsen laat ik voor het gemak nu maar een beetje achterwege, heeft toch geen zin met al dat verbouwen.

Vorige week was ik even het overzicht kwijt maar inmiddels overzie ik het weer. Ik moet zorgvuldig omgaan met mijn energie. Heb mijn middagdutje weer ingevoerd en ’s avonds gaan de luikjes vroeg dicht. Het doet me goed om te zien hoe de badkamer weer opgebouwd wordt en heel erg mooi wordt. Ik geniet ontzettend van mijn moestuintje. We eten geregeld boontjes en sla uit eigen tuin en er zijn ook veel tomaten op komst.

Volgens mij kan ik wel zeggen, dat ik eindelijk geleerd heb, hoe ik om moet gaan met stress en extra drukte zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Daar ben ik best trots op. In het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Maar deze resultaten zorgen er in dit geval wel voor dat ik weet hoe het moet en vooral hoe het niet moet. Laat maar komen wat komen gaat, ik heb het onder controle.

Advertentie

5 gedachten over “De taxi staat voor….

 1. Och wat een gedoe allemaal weer voor jou, hopelijk herstelt je man voorspoedig en snel. Je kunt met recht trots zijn op jezelf wat betreft het staande houden! Fijn dat je zo geniet van de moestuin. De moestuin van onze jongste dochter (1e keer voor haar) gaat ook goed, zo leuk! Al geregeld courgettes en sla uit eigen tuin gegeten. Nu de vlees- en honingtomaten en paprika’s aan het groeien, alsmede de pompoenen. Dat laatste is wel een dingetje, we hadden een flink stuk grond in de tuin vrijgemaakt voor haar moestuinproject, maar ‘flink’ is voor pompoenen niet genoeg, haha! Maar leuk is het zeker, ze is echt zo’n soort mamaatje voor die gewassen elke dag, zo geinig.
  Zo te lezen heb je momenteel minder last van je duizeligheid? Daar ben ik blij om voor jou. Geniet van alles wat kan en waar je blij van wordt. En zeker goed zorgen voor jezelf, maar dat doe je wel. Liefs xx

  Like

  1. Lekker is dat hè, groente uit eigen tuin? Ik kan er ook ontzettend van genieten om de planten te zien groeien, ze te verzorgen en te oogsten.
   Mijn duizeligheid komt met vlagen voorbij en gaat weer. Ik raak er niet meer van in paniek. Dit is iets wat bij me is gaan horen en waarschijnlijk ook niet meer weg gaat.
   Hopelijk met jou ook weer (iets) beter? 🤞🏻

   Like

 2. Ja echt lekker die groente! Dochter Annelin is van de groente, ik ben van de bloemen in de tuin. Maar net als jij, dat verzorgen en het uiteindelijke resultaat, daar geniet ik enorm van 🙂
  Goed om te horen dat de duizeligheid niet meer zo’n paniek oproept, knap van je hoe dat handelt. Ik weet uit ervaring dat heel van mijn angsten (die ik voorheen niet had), voort zijn gekomen uit mijn periode van constante duizeligheid. Reden voor mij was de start van de medicatie destijds, allang weer achterhaald medicijn (was rond 2010). Voel ook niet meer die constante paniek nu, maar hoogtevrees die ineens ontstond en rijangst zijn helaas niet verdwenen. Het is zoals het is. Verder gaat het al een tijd best goed hoor, ga er over schrijven 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s