Even bijpraten

Het is tijd om even bij te praten. Niet over de coronacheck, de kabinetsformatie en al die andere dingen die dagelijks op het nieuws voorbij komen. Ik houd me bewust verre van dat alles, omdat ik er heel verdrietig van word. Ik leef lekker en tevreden in mijn eigen bubbel, en dat bevalt me erg goed.

Het gaat goed met mij! Ik zit lekker in mijn vel. Iedereen in ons gezin is goed opgestart na de zomervakantie. Ik heb het MS eetpatroon weer opgepakt. Dat was er het afgelopen jaar een beetje bij ingeschoten, met alle gevolgen van dien. Sinds ik weer suikervrij en koolhydraat beperkt eet, gaat het veel beter met mijn energielevel en ervaar ik minder pijnklachten in mijn benen.

Fijne bijkomstigheid is, dat je er van afvalt en ook dat was eigenlijk wel weer een beetje nodig. Maar de grootste winst behaal ik toch met mijn gezondheid. En dan is het beslist niet erg om wat dingen achterwege te laten. Daarnaast is het ook heerlijk om in de keuken bezig te zijn. Om nieuwe recepten te proberen.

Het moestuinseizoen is voorbij. De herfst komt eraan. De tijd van kaarsjes en lekker met een deken op de bank. Genoeg tijd om op internet naar smakelijke recepten te zoeken.

Onlangs had ik mijn halfjaarlijkse A(lgehele) P(oliklinische) K(ontrole). Ook daar gaf ik aan weer bewust bezig te zijn met voeding. De neuroloog benadrukte nog eens, dat het best bijzonder was, dat ik al drie jaar medicatieloos ben. Ik heb destijds een hele goede keuze voor mezelf gemaakt, en daar ben ik best trots op. Over een half jaar zien we elkaar weer. Ik heb haar alvast fijne feestdagen gewenst en hoop haar niet eerder terug te zien dan in maart, als de lente weer begint.

Naast gezond eten, neem ik voldoende rust en beweeg ik veel. Mijn verplichte rustuurtje tussen de middag, wordt zelden overgeslagen. Alleen als het niet anders kan. Tegenwoordig fiets ik drie dagen per week naar het werk, mits het niet stortregent. Als ik in de vroege ochtend op mijn fiets stap, is het behoorlijk koud en donker. Muziekje in de oren en fietsen maar. Je zou denken dat dat energie kost, maar tegelijkertijd krijg ik daar ook veel energie van.

Ben me ook een beetje aan het oriënteren om weer te gaan sporten. Ik merk wat bewegen met mijn lijf doet en aangezien we qua weer een koude en natte tijd tegemoet gaan, zou het zomaar kunnen dat ik niet meer elke dag op de fiets naar het werk ga. Maar, ik ben beslist geen sportschoolmens en ik wil er ook geen uren mee bezig zijn. Dus maar eens goed bedenken hoe ik dat aan ga pakken.

De genegenheid om te bloggen, is een beetje naar de achtergrond geschoven. Vandaar dat het de afgelopen tijd hier stil was en de komende tijd ook rustig zal blijven. Geen nieuws is goed nieuws, zullen we maar zeggen. En anders horen jullie van mij, dan praat ik jullie wel weer bij…

Advertentie

4 gedachten over “Even bijpraten

  1. Wat een goed bericht . Fijn dat het zo goed met jouw gaat. Ik neem ook al jaren geen medicatie. Wel neem ik 25000 e vit D per week. Suiker zou ik ook minder moeten nemen , maar ik vind het zo lekker. En bewegen ja merk dat ik daar ook hier op ga , ik loop op mijn werk ongeveer 10 KLM per dag . Dus dat is goed, ik heb na mijn diensten wel rust nodig , maar doordat ik 5 ploegendienst draai heb ik ook weer tijd om te herstellen.

    Geliked door 1 persoon

    1. 10 klm per dag, dat is behoorlijk wat. Knap hoor! Wat betreft de suiker: als je je suikerinname beperkt krijg je na verloop van tijd ook minder behoefte aan suiker. Het is toch een soort van verslaving. En er zijn ook nog alternatieven, denk aan suikervrije chocolade of snoepjes. Niet te vaak maar heel af en toe om de snoepzin tegemoet te komen….

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s