De laatste…

Het jaar 2021 loopt op zijn eind. Tijd voor een terugblik, maar zeker tijd om vooruit te kijken. 2021 was een vreemd jaar. Wel maatregelen, geen maatregelen, halve maatregelen. Wel naar school, niet naar school. Thuiswerken of toch naar je werk. Wel of niet op vakantie. Feestje vieren of toch maar niet. Vaccineren of niet. Allemaal keuzes. Sommigen kon je zelf maken, anderen werden voor je gemaakt. Dat maakte het leven er niet echt gemakkelijker op.

Het leven is en blijft een uitdaging. Niet alleen met COVID-19, maar ook met MS. Terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik een goed jaar gehad. De komende februari is het vijf jaar geleden dat ik de diagnose MS kreeg. In die vijf jaar is er heel veel gebeurd. Heb ik nieuwe vrienden gemaakt, maar ook afscheid genomen van vriendschappen. Leefde ik met vallen en weer opstaan. Met onzekerheden maar ook met vastberadenheid. Onzekerheden over wat me nog allemaal te wachten staat. Vastberadenheid om toch de dingen te doen die ik graag wil doen. Bewust keuzes maken om het leven leefbaar te maken én te houden.

Uiteindelijk heb ik na vijf jaar mijn draai gevonden. Ben ik trots op wat ik tot nu toe bereikt heb en hoop ik dit voort te zetten. Wat de toekomst brengen zal, weet ik niet. Maar dat weet niemand. Ik weet wel dat ik een gelukkig mens ben. Dat ik dingen soms liever anders zou willen, maar dat dat nu eenmaal niet mogelijk is. Dus doe ik het maar met wat ik heb. En dat is gelukkig nog heel veel!

Ik ben nu op een punt gekomen, dat de noodzaak om te bloggen er niet meer is. Bloggen om te bloggen, met berichten waar niemand op zit te wachten, is niet aan mij besteed. Daarom denk ik dat de tijd gekomen is, om afscheid van mijn blogs te nemen. Mijn website blijft voorlopig nog even in de lucht, maar te zijner tijd ga ik die ook afsluiten. Wat is geweest, is geweest. Tijd om verder te gaan met wat nu is. Dus wordt dit de laatste blog….

Lieve lezers en lezeressen, heel erg bedankt voor jullie support en lieve reacties de afgelopen jaren. Het heeft me ontzettend goed gedaan dat ik mijn hart kon luchten in mijn blogs en alles rondom Mijn MS en ikke een plekje kon geven….

Advertentie

16 gedachten over “De laatste…

 1. Succes verder in alles wat je doet. Ik begrijp je besluit om te stoppen met je blog Het is niet altijd simpel om regelmatig iets te schrijven, dat weet ik uit ervaring.
  Groetjes,
  Koen

  Geliked door 1 persoon

 2. Natasja, heb je verhalen allemaal gelezen en wat kan je mooi schrijven en wat ben je een mooi mens, kan menigeen nog van leren inclusief ikzelf. Het leven is een grote leerschool. Ik wens je alle goeds en we zien elkaar vast wel.lieve groetjes van Anja z

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Natascha,
  Fijn om te lezen dat je stopt om de goede redenen. Maar stiekem vind ik het (en dit bedoel ik niet verkeerd) ook een beetje jammer. Omdat ik ergens ook ‘genoot’ van de manier waarop je alle dingen die op je pad kwamen, zowel goede en fijne dingen als moeilijke en vervelende dingen, op een mooie manier wist te verwoorden. Het was allemaal zo oprecht en respectvol geschreven.
  Ik wens je fijne feestdagen en het allerbeste voor de toekomst, samen met je gezin.
  Groetjes Bianca 😘

  Geliked door 1 persoon

 4. ,o ontzettend mooi geschreven. Fijn dat je je een weg hebt gevonden in het leven met MS. Ik bewonder echt enorm hoe je dat doet. Heel erg jammer dat dit de laatste blog is, maar uiteraard ook alle respect daarvoor. Ik wens je veel gelukt in de toekomst en hoop dat de MS nog heel erg lang stabiel blijft. 😘

  Geliked door 1 persoon

 5. Hoi Natascha,

  jammer dat je gaat stoppen met je verhalen. Vond ze altijd inspirerend om te lezen en ook fijn om te weten hoe het met je gaat, zonder dit elke keer te vragen.

  Liefs Sandra

  Geliked door 1 persoon

 6. Lieve Natascha,

  Ik begrijp je keuze, maar ik ga je wel missen in blogspace. Blijf doen wat goed voelt en daar ben jij heel goed in. Een inspiratie voor anderen, dat ben je in ieder geval voor mij. Ik wens jou en dierbaren al het geluk van de wereld toe. Het kleine wat juist zo groots is in focus. Na 20 jaar MS te hebben herken ik zoveel in jouw proces en keuzes. Salut, lieve dappere vrouw xxx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s