Breng je brein in balans

De neuroloog gaf me een verwijzing voor de ergotherapie. Dit vanwege die alles overheersende vermoeidheid. Vóór de coronatijd is er ook een ergotherapeut bij mij thuis geweest. Destijds ook vanwege vermoeidheidsklachten. Ik kreeg toen een lange lijst om in te vullen. Over je dagelijkse bezigheden, huishouden, vrije tijd enz. Ik had toen al vrij snel het gevoel, dat dit voor mij niet de juiste hulpverlener was. Na dat ene bezoek begon het hele coronagedoe en konden deze afspraken niet meer doorgaan. We hebben toen nog een aantal keren telefonisch contact gehad en daar is het uiteindelijk bij gebleven.

Nu ligt er weer een verwijsbrief op de tafel en wederom sta ik er vrij sceptisch tegenover. Ik heb ook uitgelegd aan de neuroloog waarom. In de nieuwsbrief van MS Vereniging Nederland werd een webinar “Breng je brein in balans” aangekondigd over het vinden van rust in je hoofd d.m.v. meditatie en goed leren omgaan met je energie. Dit laatste wordt verzorgd door een ergotherapeut. Na afloop is er ruimte om online samen na te praten. Niet geschoten is altijd mis, dus heb ik me aangemeld.

Vanochtend was die webinar en ik vond het erg interessant. Er werden tips gegevens die voor mij heel waardevol kunnen zijn, met name over energiemanagement. Hierdoor ben ik toch weer aan het twijfelen of ik toch niet iets moet doen met de verwijzing die ik heb gekregen van de neuroloog.

Ik laat alle informatie die ik gekregen heb even bezinken. Ik ga me nu even bezig houden met een positieve energiegever, mijn allerbeste therapeut. Morgen staat er iets anders op de planning waar ik ook nog over ga bloggen. Maar voor vandaag is het even genoeg geweest.

Advertentie

10 gedachten over “Breng je brein in balans

  1. Ik vind het heel vervelend om te lezen dat je weer mindere dagen hebt, maar ik vind het zo bizar toevallig dat wij beiden hier doorheen gaan en opnieuw een blog hebben geschreven! Ik wens je veel wijsheid en sterkte toe. En zoek inderdaad naar de juiste ergo, iemand die jou ziet ipv een protocol!

    Geliked door 1 persoon

  2. De beste therapeut heeft inderdaad een vacht en vier poten. No brainer. Tijdens mijn revalidatietraject was ik ook nogal sceptisch t.a.v de ergotherapeut, maar juist die peut heeft mij verrassend genoeg enorm geholpen in het inzicht krijgen over mijn lage energieniveau en hoe daar mee om te gaan. B.v. dat een gezond iemand na het slapen de dag uitgerust start met een volle batterij, In tegenstelling tot MS-patiënten die de dag al beginnen met een halve batterij en hoe die batterij ook nog eens sneller leeg loopt in de loop van de dag

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s